Dijital dünyada saklanması gereken 5 bilgi - Haberler - indir.com

Dijital dünyada saklanması gereken 5 bilgi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-10 18:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Teknoloji

Teknolojik gelişmeler ve dijital dönüşüm birçok avantajı beraberinde getiriyor olmasına rağmen, bazı riskleri de atlamamak gerekiyor. Kişisel bilgilerin kötü amaçlı kullanımından kaynaklanan siber suçlar ve siber zorbalık ise bu risklerin başında geliyor. Dijital dünyada paylaşılan iş ve özel hayatımıza ait bilgiler hiç beklenmedik sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına sebep olabiliyor. Türkiye'nin önde gelen sigorta şirketleri dijital dünyada asla paylaşılmaması ve gizlilikle korunması gereken bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

Dijital dünyada paylaşılmaması gereken 5 özel bilgi

Adres bilgileri

Dijital dünyada en fazla yapılan yanlışlardan birisi adres paylaşımı. Bu durum, kimlik hırsızları ve art niyetli diğer kullanıcılar tarafından beklenmedik sorunlar ile karşı karşıya kalınmasına sebep oluyor. Adres bilgileri çevrimiçi platformlarda, sosyal medya mecralarında paylaşılmamalı, kullanılan platformların Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na (KVKK) uygun hareket edip etmediklerine dikkat edilmelidir.

Deepfake tespit aracı geliştiren Microsoft, deepfake ile mücadele etmekte kararlıDeepfake tespit aracı geliştiren Microsoft, deepfake ile mücadele etmekte kararlı

Aileye ait bilgiler

Ailenize özel bilgilerin paylaşılması da yapılan büyük hatalardan birisi. Çevrimiçi alanlarda hiçbir aile ferdine ait özel bilgilerin paylaşılmaması ve yer bildirimleri yapılmaması kişisel güvenliğiniz için büyük önem taşıyor.

Banka ve kredi kartı bilgileri

T.C. kimlik numarası, kredi kartı ve banka hesap bilgileri kişiye özel bilgilerdir. Bu bilgilerin fiziksel olarak ya da dijital olarak herhangi bir başka kişi ile paylaşılmaması dikkat edilmesi gereken unsurlardan birisidir. Öte yandan kullanıcıların online bankacılık ve diğer işlemlerini de sadece kendi cihazları üzerinden yapması güvenlik açısından önemli.

Tatil planları

Tatil planları da dijital ortamlarda sık sık paylaştığımız ve yaptığımız hataların başında geliyor. Güvenlik bakımından tatil yapan kişilerin sürekli olarak bulundukları yeri ve fotoğrafları paylaşması, ev ya da ofis hırsızlığı açısından büyük önem taşıyor.

Mevcut şifreler

Sık sık kullanılan bazı dijital platformlar kişisel bilgileri ve verileri depolamaktadır. Bu platformlara yönelik olarak şifreler oluştururken son derece dikkatli olunmalı ve hassas davranılmalıdır. Kullanıcıların basit şifreler yerine büyük harf, sayı ve işaretler kullanarak şifreler oluşturmakta fayda var. Diğer yandan bu tür platformlara giriş yapılan cihazlarda şifrelerin kaydedilmemesinin sağlanması da bilgilerinizin güvenliği açısından son derece önemlidir.



PAYLAŞ