Dijital bankacılığın geleceği nasıl? - Haberler - indir.com

Dijital bankacılığın geleceği nasıl?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-07-19 20:03:02
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Geçmişten bugüne kadar ve ileride de teknolojinin nimetlerinden farklı alanlarda yararlandık. İlerleyen yıllarda da muhtemelen yararlanmaya devam edeceğiz. Son zamanlarda adını sık sık duymaya başladığımız yapay zeka, kişisel asistan, nesnelerin interneti, ve 5G gibi kavramlar olayın temelinde bu yoldaki kilometre taşları. Geçtiğimiz yıllarda bu gibi kavramlara fazlasıyla örnek var. Muhtemelen ilerleyen yıllarda da daha fazlasıyla karşımıza çıkacak. Bu tarz yeni kavramların gün yüzüne çıkarılması, geliştirilmesi ve kullanabilir hale gelmesi ile beraber, günlük hayatımızda da birçok alanla büyük ölçüde etkileneceği bir gerçek. Bu etki görecek  alanlardan bir tanesi de bankacılık işlemleri. 

2019 yılında dijital pazarlama alanında önemi artacak 11 trend

Sizi biraz geçmişe götürmek istiyorum. Mobil bankacılığın olmadığı zamanları düşünün. Hatta ATM'lerin bir hayatımızda olmadığı zamanlara sizi götürmek istiyorum. O yıllara gittiğinizde neler hissettiniz? ATM'lerin hayatımıza dahil olması ile beraber zamandan bağımsız olarak haftanın 7 günü 24 saat yapılabilir hale gelen bankacılık işlemleri, mobil bankacılık işlemlerinin hayatımıza dahil olması ile beraber mekandan bağımsız bir şekilde istediğimiz yerden bankacılık işlemlerimizi yapabilir hale geldik.

Kişisel dijital asistanı Maxi

Dijital bankacılığının geleceğinin, diyalog bankacılığının esasını oluşturan doğal dil işleme esasına göre hareket edeceğini öngören İş Bankası, yapay zeka teknolojisine dayalı ve aynı şekilde doğal dil işleme yetisine sahip kişisel asistan hizmeti hayata geçirerek Maxi ismini verdi. İş Bankası müşterileri son dönemin trend konusu olan yapay zeka ve kişisel asistan sistemlerinden, Maxi  sayesinde kolay bir şekilde faydalanabiliyorlar. Maxi ile çok kolay bir şekilde işlem yapmak mümkün. Dilerseniz konuşarak dilerseniz ise mesajlaşarak etkileşime geçebilirsiniz. Bankacılık hizmetlerinden günün herhangi bir saatinde, herhangi bir yerde, anında ve hızlı bir şekilde dilediğiniz gibi faydalanabilir, dilediğiniz gibi işlemlerinizi yerine getirebilirsiniz. 

 

 





PAYLAŞ