Diablo Immortal fiyaskosunun ardındaki 5 problem - Haberler - indir.com

Diablo Immortal fiyaskosunun ardındaki 5 problem

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 11:14:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Oyun

Blizzard bu yıl BlizzCon etkinliğinde yeni bir mobil oyun duyurdu. Diablo Immortal olarak adlandırılan oyun etkinlikte büyük bir gösteri olarak düşünülmüş olsa da oyuncular bu açıklama sonrasında mutlu olmadı. Açıklamanın alkış ve heyecanla karşılanmaması, bu konuda tepkilerin geleceğinin ilk göstergelerinden birisi oldu. Üstelik tanıtımda yapılan açıklamalar mutluluktan ziyade oyuncularda öfke yarattı. İşte dünya genelinde konuşulan Diablo Immortal fiyaskosunun ardındaki 5 problem

1. Duyuru zamanı

Diablo Immortal, büyük BlizzCon etkinliğinde belki de yer almaması gereken gelişmelerden birisiydi. Bu nedenle yapılan değerlendirmelerin büyük bir bölümünde Diablo Immortal için duyurunun yanlış bir zamanda yapıldığı üzerinde duruluyor. Diablo 3'ün piyasaya sürülmesinin üzerinden altı yıl geçtiği ve oyunun devamı hakkında hiç bir şeyin açıklanmamış olduğu göz önünde bulundurulduğunda büyük bir etkinlikte sadece Diablo Immortal duyurulması bu konuda tepkilerin daha da artmasına neden oldu.

Eleştirilen Diablo Immortal için resmi açıklama geldiEleştirilen Diablo Immortal için resmi açıklama geldi

2. Etki, etki yarattı

Açıklamalar ile birlikte yeni tartışmalar da gündeme geldi. Bazı kullanıcılar firmadan yana taraf alırken, bazı kullanıcılar da tamamen oyuncuların yanında yer aldı. Tüm bu durum ise Diablo Immortal ile birlikte yapılan etkinin etkiyi de beraberinde getirmesi oldu. Yeni bir oyun PC versiyonu olarak duyurulsa ve bunun yanı sıra Diablo Immortal için de bir açıklama yapılmış olsa etkilerin bu kadar olmayacağı net bir şekilde görülebiliyor.

3. Oyun hakkında hiçbir şey bilmiyoruz

Diablo Immortal hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz. Ayrıca, Blizzard'ın para kazanma planlarının nasıl olduğuna dair bir fikrimiz yok. Bu durum ise en çok oyunu yaralıyor. Zira çok mükemmel özelliklerle gelecek bir oyun için dahi firma şu anda yanlış bir planlama yapmış durumda. Diablo Immortal’ın tam olarak açıklanmamış ve tanıtılmamış olması da bu konuda en büyük eksilerden birisi.

4. Benzerlikler ve ortaklıklar Diablo Immortal’a gölge düşürdü

Oyunla ilgili bir başka sorun da oyunun Blizzard tarafından tek olarak geliştirmemesi. Mobil yayıncı NetEase ile birlikte Diablo Immortal konusunda ortak bir çalışma yapılıyor. Bu durum sadece oyuncuları endişelendirmekle kalmıyor, bazı dedikoduları ve eleştirileri de beraberinde getiriyor. NetEase tarafından piyasaya sunulan bazı oyunlarla Diablo Immortal’ın çok fazla benzerlik gösterdiği ve ekran görüntülerinde dahi ortak noktaların olduğu eleştirilerin başında geliyor.

Blizzard bunun bir re-skin olduğunu inkar etse de, bir mobil geliştiricinin esas olarak bir oyunu diğer bir oyundan alması ilginç bir durum değil ve daha önce de pek çok firma arasında benzer sorunlar yaşandı. Blizzard gibi büyük bir şirketin mobil sektöre girmesi halinde NetEase gibi bir şirketin oyunları yerine Epic Games ve Fortnite'ye karşı bir mücadele vermesi çok daha uygun bulunabilirdi.

5. Blizzard çıtayı çok düşürdü

Bugüne kadar piyasaya sürdüğü oyunlarla büyük bir beğeni kazanan ve aynı zamanda pek çok oyuncuyu da kendisine çekmeyi başaran Blizzard, bu mobil hamlesi ile birlikte çıtayı düşürdü. Piyasadaki oyunlardan çok fazla farkı bulunmayan Diablo Immortal ile birlikte firmanın bu konuda bir ilerleme yaşaması zor görünüyor.

Bakalım bundan sonraki süreç içerisinde Diablo Immortal ve Blizzard için süreç nasıl ilerleyecek?



PAYLAŞ