Devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası nasıl çözülür? - Haberler - indir.com

Devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası nasıl çözülür?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-05-16 15:01:01
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Nasıl Yapılır?

Bilgisayarlarda en çok yaşanan hatalardan bir tanesi olan devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası birkaç farklı yöntem ile çözülebilmektedir. Eğer bilgisayarınızda bu hatayı alıyorsanız devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası nasıl çözülür rehberindeki adımları uygulayabilirsiniz.

Devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası nasıl çözülür?         

Görev Yöneticisi'ndeki csrss.exe dosyası nedir?Görev Yöneticisi'ndeki csrss.exe dosyası nedir?

Devre dışı bırakılan görev yöneticisi hatası için 4 farklı yöntem çözüm etkilidir. Aşağıda yer alan adımları tek tek uygulayarak sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz.

Virüs taraması yapın

Bu hatanın alınmasındaki en büyük etken, sisteme zarar veren virüs ya da benzer zararlılardır. Sadece görev yöneticisinin yeniden kullanılması için değil bilgisayardaki güvenliğin sağlanabilmesi adına bu tür durumlarda öncelikle virüs taraması yapılması gerekmektedir. Virüs taraması yapmadan önce mutlaka güncel bir virüs programına sahip olunmalı ve ardından güncel virüs programı ile virüs taraması yapılmalıdır. Virüs taraması yaptıktan sonra görev yöneticisini açmaya çalışarak sorunun giderilip giderilmediği kontrol edebilirsiniz.

Registry ayarlarından kontrol sağlayın

Registry ayarlarında yaşanan değişiklikler ya da hatalar, benzer sorunların alınmasına yol açabilir. Bu nedenle bilgisayara çalıştır bölümden regedit yazarak bu ayarları kontrol etmelisiniz. Regedit açıldıktan sonra takip etmeniz gereken adım şöyledir; 

HKEY_CURRENT_USER>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Policies>System

DisableTaskMgr olarak sağ tarafta yer alacak özel ayarda, bu diziyi tamamen silmelisiniz.

Task Manager Fix kullanımı

Task Manager, bu tür sorunlara yönelik geliştirilen bir uygulamadır. Bilgisayarda görev yöneticisinin çalışmaması nedeniyle çok yönlü bir kontrol sağlayan uygulama, mevcut hataları tespit ederek hataları çözümler. Böylece hem pek çok farklı hatanın giderilmesi hem de çalışmayan görev yöneticisinin çalıştırılabilmesi mevcut uygulama ile mümkün olmaktadır.

Script Yardımı

Piyasada görev yöneticisinin çözümüne yönelik geliştirilmiş pek çok farklı script ve küçük uygulama vardır. Çözüm bulunamadığı takdirde benzer uygulamalardan yardım alınarak da yine çözüm bulunabilir. Ancak bu tür uygulamaları indirip kullanırken mutlaka virüslü olup olmadığının kontrol edilmesi önerilir. 

Devre dışı bırakılan ya da çalışmayan görev yöneticisi için 4 farklı yöntem sorunun giderilmesinde etkilidir. Ancak tüm çalışmalara rağmen bu konuda herhangi bir çözüm bulunamıyorsa, bilgisayar için daha fazla bir işlem yapılması gerekecektir ve format ya da uzman desteği alınmalıdır.


İlgili uygulamalar
Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?Windows 10 'Görev yöneticisi açılmıyor' sorunu nasıl çözülür?

PAYLAŞ