Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor - Haberler - indir.com

Devlet kurumları Bip kullanmaya başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 20:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bildiğiniz üzere Facebook çatısı altındadır. Facebook'un verdiği bir karar üzerine WhatsApp gizlilik koşullarının değişecek olması büyük tepki topladı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı çalışanlarının artık BİP kullanacağı açıklandı.

WhatsApp geçtiğimiz günlerde yeni kullanıcı ilkeleri konusunda değişiklik yapmış ve bu kuralları kabul etmeyenlerin uygulamayı kullanamayacaklarını dile getirmişti. WhatsApp'ın bu kararına büyük tepkiler gelirken WhatsApp'ın alternatifleri de popüler olmak adına hareketlendi.  Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı da artık basın mensuplarıyla olan gruplarını Turkcell'in BİP uygulamasını kullanmaya başlayacaklarının bilgisini verdi. Uygulamaya yarından itibaren geçilmeye karar verildi

Bip'ten Whatsapp'a zeybekli göndermeBip'ten Whatsapp'a zeybekli gönderme

WhatsApp yerin BiP kullanılacak

WhatsApp platformunun yeni kararları doğrultusunda yarattığı gizlilik kaygıları sebebiyle Cumhurbaşkanlığı iletişim grupları, yarından itibaren Turkcell'in şifreli mesajlaşma uygulaması olarak kullanılan BiP' geçiş yapacaklar. BiP uygulamasından faydalanmak için Turkcell kullanıcısı olmak gerekmiyor. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, WhatsApp'ın mahremiyet açısından kaygı yaratan yeni kullanım koşulları düzenlemesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da WhatsApp'tan ayrıldığı belirtildi. 

Bloomberg tarafından yapılan haberlere göre Erdoğan'ın vermiş olduğu bu karar bütün çalışanlara mesaj olarak bildirildi. Aynı zamanda bu değişimin, sosyal medya platformlarına karşı olarak daha geniş kapsamlı olarak alacağı önlemler ile sürdüreceğini de belirtti. Bilindiği üzere WhatsApp bu ilkeleri daha katı gizlilik kuralları olan Avrupa'da uygulamıyor. 

Alternatif platformlar yükselişe geçti

Son dönemler içerisinde Türkiye ile sosyal medya devleri arasında yaşanan bir sıkıntı var ki o da WhatsApp kullanıcıları için koşulların değişmiş olması. Küresel alanda faaliyet gösteren ve Türkiye'nin de günde 1 milyondan fazla kullanılan sosyal medya platformlarından da ülkemizde yer alan bir temsilcilik açması talep edildi. 

YouTube, TikTok, Dailymotion gibi platformlar şu an için ülkemizde temsilcilik açacak gibi gözüküyor. Bu durumu kabul etmeyen sosyal medya platformları ise ciddi yaptırımlarla karşı karşıya geliyor. İlk olarak katlanarak artan devam eden para cezaları söz konusu olurken daha ileri aşamalarda ise durum bant genişliği kısıtlamasına kadar gidecek gibi gözüküyor. Konunun derinliğine bakıldığında bir süre daha sosyal medya platformları ülkenin gündeminde yer alacak. Elbette ki konuyla ilgili olarak eleştiriler ve farklı görüşler devam edecek. 

 



PAYLAŞ