Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi! - Haberler - indir.com

Dev güncelleme: Gmail’e otomatik konu ve mesaj özelliği geldi!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-10 14:34:16
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Yazılım

Gmail’in Smart Compose, gelişmiş yapay zeka üzerine kurulan fonksiyonel bir özelliktir. Şu an için sadece Google Pixel 3 modelli akıllı cihazlarda aktif olarak çalışmaktadır. Teknoloji devi Google, Gmail'in akıllı oluştur özelliğini kullanarak arayüzde bulunan e-posta konu satırlarını otomatik olarak önerme sistemi doğrultusunda sıralayacak. Yapay zeka doğrultusunda çalışan Smart Compose sistemi, mail oluştururken otomatik olarak tamamlama özellikleri sunuyor. Akıllı bir Gmail isterseniz Smart Compose özelliğini aktif hale getirerek fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Gmail, gerek iş dünyasında gerek kişisel hayatınızda dijital ortam üzerinden haberleşmenize imkan tanıyan özel bir haberleşme ağıdır. Gmail'inizi yoğun olarak kullanıyorsanız elbette ki sayfanızda bir karşılık söz konusu olacaktır. Bu gibi bir karışıklığın önüne geçmek adına fonksiyonel özelliklerden faydalanabilirsiniz. 

Gmail'in Sağ Tık Menüleri Daha Detaylı Hale GeliyorGmail'in Sağ Tık Menüleri Daha Detaylı Hale Geliyor

E-posta konularının en sık kullandıklarınıza göre önerilmesi size çok daha fonksiyonel bir kullanım sunmaktadır. Yepyeni özellik bugün Gmail’de geldi ve bizi sıradan iletişimlerimizin yerine sadece bot kullandığımız bir geleceğe biraz daha yaklaştırdı. Smart Compose özelliği, e-posta üzerinde yaza alışkanlıklarını tespit ederek bir sonraki, " bu hafta tekrar ziyaret etmelerini" ya da yazdığınız e-posta mesajının sonuna teşekkür etmelerini belirtme konusunda önerilerde bulunuyor ve hatta aynı zamanda önerilerde bulunmak üzere, yazdığınız cümlelerin bir sonraki kısmında zaten tahmin yapılabilir. Yani anlayacağınız üzere Smart Compose, Gmail kullanımını her zamankinden daha fonksiyonel bir hale getirerek hızlı hareket etmenizi sağlayacaktır. Google bu konu hakkında; “e-posta ve yanıt yazmanız için harcadığınız çabayı azaltabileceğini” dile getiriyor. Google Pixel 3 modelli cihaz, yazdıklarınızı öğrenir ve bir sonraki e-posta oluşturma işleminde size kolaylık sağlayacak önerilerde bulunur. 

Gmail, Smart Compose özelliği

Gmail üzerinden e-posta yazarken gövde kısmını yazdıktan sonra, Smart Compose devreye girer ve yazdığınız e-posta içeriğine uygun bir şekilde konu önerisinde bulunarak size fonksiyonel bir kullanım sunar. Örnek vermek gerekirse, Gmail bir arkadaşınıza doğum günü planları yapma konusunda bir e-posta göndermek için "Doğum Günün Kutlu Olsun!" mesajını da eklemeyi unutmaz. Gmail'in takvim sayfasında kaydolan ya da özel olarak gönderdiğiniz doğum günü mesajı içerikli e-postanızda konu ile alakalı öneriler yer alır. 

Smart Compose özelliği, şu an için kısıtlı kullanıcılara sunulmuş durumda. Zaman içerisinde tüm Gmail kullanıcılarına kademeli olarak sunulacak olan Smart Compose özelliği sayesinde akıllı öneri sisteminden kolaylıkla faydalanacaksınız. Tek yapmanız gereken özelliği aktive etmek ve mesajlarınızda kullanmak. Smart Compose özelliği Gmail'inizde varsayılan olarak hep açıktı fakat ayarlar kısmında kendiniz özel olarak açıp kapatabilirsiniz. Dosya yöneticisi görevi doğrultusunda tasarlanan Smart Compose özelliği Gmail sayfanızı çok daha düzenli hale getirmeniz için size çeşitli seçenekler sunar. Sık kullandığınız mail içerikler için önerilerde bulunur ve hatta mail oluşturma aşamasında size içeriğe uygun önerilerde bulunarak tamamlama yapmanıza yarar. Google'ın Gmail sistemini çok daha fonksiyonel hale getirmek adına geliştirdiği Smart Compose sistemini yakın zamanda tüm Gmail kullanıcıları aktif olarak kullanabilecekler.


İlgili uygulamalar
Gmail Akıllı Yazma Android’e geliyor!Gmail Akıllı Yazma Android’e geliyor!
Gmail ve Google Drive sabaha karşı çöktüGmail ve Google Drive sabaha karşı çöktü
Gmail'in iOS versiyonuna yeni güncelleme geldiGmail'in iOS versiyonuna yeni güncelleme geldi

PAYLAŞ