Desteklenmeyen Sistemlerde Hileli Windows 11 Kullanımları Engellenecek - Haberler - indir.com

Desteklenmeyen Sistemlerde Hileli Windows 11 Kullanımları Engellenecek

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-27 14:00:09
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Windows 11 işletim sistemi için getirilen sistem gereksinimlerinin farklı yollar ile aşılamayacağına söyleyerek dikkat çeken Microsoft, kullanıcıların bu konuda hile yapamayacağını vurguladı.

Windows 11 işletim sistemi bugüne kadar sistem gereksinimleri ile en katı işletim sistemlerinden birisi oldu. Özellikle tanıtımın hemen ardından yeni işletim sistemi özellikleri yerine sistem gereksinimleri konuşulurken Microsoft yaptığı yeni açıklamada gündemde yer alan pek çok konuya karşı Windows 11 işletim sistemi hakkında merak edilenleri yanıtladı. 

Windows 11 Beta 3 kullanıma sunuldu! Neler değişti?Windows 11 Beta 3 kullanıma sunuldu! Neler değişti?

“Bana Her Şeyi Sor” Etkinliğinde Dikkat Çeken Açıklamalar

Pek çok şirket tarafından gerçekleştirilen Bana Her Şeyi sor etkinliğinde Microsoft Windows 11 ile ilgili merak edilen pek çok detaya açıklık getirdi.

Açıklamalarda Windows 11 ile birlikte güvenlik ve performans konusunda kullanıcı dostu bir yapının hedeflendiği belirtilirken mevcut gereksinimleri karşılamayan kullanıcıların tamamen Windows 11 ekosisteminden hariç tutulacağı belirtildi. Mevcut gereksinimlerinin güncel tehdit ve risklere karşı kullanıcıları koruma altına alacağını söyleyen Microsoft yetkilisi, bu nedenle kullanıcıların Windows 11 kullanamayacakları bilgisayarlarda gerekli yükseltmeleri yapmaları gerektiğini belirtti. Bunun sadece Windows 11 kullanmak için değil kullanıcı güvenliğinin sağlanması adına yapılması gerektiğini ifade eden şirket yetkilileri, mevcut gereksinimlerin güvenlik konusunda kilit özellikler olduğunu vurguladı.

“Yükseltmeyi Yüklemek İçin Hile Yapamazsınız”

Oturumda en dikkat çeken açıklamalardan biri ise Windows 11 yüklemesi ve yükseltilmesi için hiçbir şekilde hile yapılamayacağının söylenmesiydi. Microsoft şirket yöneticisi Aria Carley tarafından yapılan açıklamalarda, grup ilkesi değiştirmek gibi farklı yöntemlerin Windows 11 için yeterli olmayacağını hile yapılamayacağı belirtildi. Carley, "Grup ilkesi, Windows 11 için donanım zorlamasını aşmanıza izin vermeyecektir. Cihazlarınızın desteklendiğinden ve güvende olduğundan emin olmak için desteklenmeyen cihazlardaki yükseltmeleri engelleyeceğiz," dedi. 

Kullanıcılar için yasal yollar ile sistem gereksinimlerinin karşılanmaması halinde Windows 11'e geçiş yapmak mümkün olmayacak. Windows 10 işletim sisteminde kullanıcıları zorla bir üst versiyona geçirmek için yoğun bir çaba harcayan Microsoft, Windows 11 işletim sisteminde tamamen ters bir politika izleyecek. Kullanıcılar özellikle özel imaj dosyaları gibi farklı seçenekler ile Windows 11 yüklemek istediğinde ise ciddi güvenlik riskleri ile karşı karşıya kalacağından dolayı Microsoft’un hile ve Windows 11 yükleme konusunda söyledikleri büyük oranda doğruluk taşıyor.

Şirket tarafından gerçekleştirilen etkinliğin tam kaydı ise şöyle;




Windows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellikWindows 11 ile gelen heyecan verici 4 yeni özellik

PAYLAŞ