Deneyim tasarımı nedir? - Haberler - indir.com

Deneyim tasarımı nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-03 15:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : İnceleme

Deneyim tasarımı hakkında kesin bilgileri öğrenmek için alanında isim yapmayı başarmış I-AM Şirketi ile küçük bir araştırma gerçekleştirdik.

İndir.com ailesi olarak okurlarımız için deneyim tasarımı nedir bugün haberimizde size ondan bahsedeceğiz. Bu anlamda biraz araştırma yaptıktan sonra siz değerli okurlarımıza kesin olarak bilgi aktarımı yapıyoruz. Deneyim Tasarımı denildiği zaman akla gelen ilk şirketlerden bir tanesi I-AM şirketidir. Bu şirket ifade edildiği zaman ise akla ilk gelen isim ise şirket kurucu Emre Kuzu’nun dilinden bizzat konu hakkında araştırma yaptık. Global çapta bir şirket olmayı başarmış olan I-AM, marka, mimari ve tasarım alnında marka ve dijital ortamlardaki deneyimi baştan sona yürüten bir isim haline gelmiş durumda. 120 kişilik bir ekipten oluşan şirket tam 6 ortaktan oluşuyor. şirketin asıl amacı ise insanların davranışlarını ve algılarını şekillendiren deneyimleri bulmak.

Şirket birçok anlamda analiz yapıyor.

Banka, GSM operatörleri ve gıda  sektörüne hizmet veren I-AM Şirketi, 360 derece dediği yaklaşım yöntemi ile markaları, müşterileri ve yaptıkları çalışmaları derinlemesine araştırarak analiz haline getiriyor. Global çaptı, büyük sayıda ve büyük ölçüde müşterilere hizmet ettiklerini ifade eden I-AM Kurucu Ortağı ve İstanbul operasyonunun patronu Emre Kozlu, “Müşteriyi anlamaya çalışarak, analiz etmenin tasarım aşamasına geçmeden önce bizim için çok önemli. Markalar kendi geleceğini görmek zorunda. Bizim asıl olarak üzerinde durduğumuz şey deneyim tasarımı projelerinde, fiziksel ve dijital tasarımın aynı anda etki etmesinin dışında, ibre ne kadar dijital tasarıma yöneliyor.” şeklinde konuştu.





PAYLAŞ