Dell'den tüm kullanıcılara önemli uyarı geldi - Haberler - indir.com

Dell'den tüm kullanıcılara önemli uyarı geldi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-29 17:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Dell, yaşanan saldırı sonrasında tüm müşterilerini şifre değiştirmeleri konusunda uyardı.

Geçtiğimiz günlerde Dell’e yönelik yapılan saldırılar sonrasında hedef sunucularda kayıtlı olan kullanıcı bilgileriydi. Kullanıcıların mail adresi ve şifre gibi önemli verilerinin olduğu sunuculara yönelik yapılan saldırılarda, tam olarak hangi verilerin tam olarak alındığı bilinmese de Dell müşterilerinin herhangi bir sorun yaşamaması adına şifrelerini değiştirmelerini istedi.

Şifre Uyarısı; Kimlik Avı Saldırılarına Karşı Yeni Chrome EklentisiŞifre Uyarısı; Kimlik Avı Saldırılarına Karşı Yeni Chrome Eklentisi

Saldırılar uzun sürdü

Saldırıların sürekli devam etmesi, pek çok ülkede kullanıcıları tedirgin ederken Dell, herhangi bir veri çalınmasının olmadığını dile getirdi. Açıklamalarda aynı zamanda siber güvenlik uzmanları tarafından durumun kontrol altına alındığı ve herhangi bir tehlikenin kalmadığı ifade edildi. Fakat tüm bunlara rağmen kullanıcılara yönelik uyarının yapılması akıllarda soru işareti yarattı.

LastPass indir - iPhone Uygulamaları - Şifre Yöneticisi 

“Şifrelerinizi değiştirin”

Dell için kullanılan şifre ve mail adreslerinin diğer sistemlerde de aynı olması halinde kullanıcıların sorun yaşayabileceği belirtilen açıklamada, kullanıcıların şifrelerini değiştirerek güvenliğini sağlaması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada kullanıcılara LastPass gibi şifre uygulamalarını kullanmalarını da söyleyen Dell, güvenli şifre uygulamaları ile mevcut saldırılardan korunmanın çok daha kolay olacağını ifade etti. Dell ayrıca şifre belirleme konusunda kişilerin belirli cümleleri seçerek cümlelerdeki kelimelerin sadece ilk harflerini şifre olarak kullanılması noktasında tavsiyede bulundu.

LastPass Password Manager indir - Android Uygulamaları


Ünlü Şifre Yöneticisi LastPass Hacklendi!Ünlü Şifre Yöneticisi LastPass Hacklendi!
Yahoo Mail E-postalarda Şifreyi Ortadan Kaldırıyor!Yahoo Mail E-postalarda Şifreyi Ortadan Kaldırıyor!

PAYLAŞ