Dell İlginç Bir Sektöre Giriş Yapıyor - Haberler - indir.com

Dell İlginç Bir Sektöre Giriş Yapıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-11 14:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın önde gelen donanım ve bilgisayar üreticilerinden olan Dell şirketi CES 2018 kapsamında kategorisine aykırı bir alan için yeni girişiminin duyurusunu gerçekleştirdi. Fuarın en ilginç açıklamalarından biri Dell cephesinden geldi ve aktör Nikki Reed ile yapılan ortaklık ile 'The Circular Collection' adlı yeni bir mücevher serisi hazırlandı. Hayata geçirilen bu yeni sınırlı sayıdaki serinin ortaklık tarafından teknoloji markası Dell'in olması biraz garip gözükebiliyor. Ancak bu noktada ise Dell'ın her yıl ürettiği bilgisayarların ana kartlarında oldukça değerli parçalar yer alıyor. Bu parçaların bazılarında iyi bir iletken olduğu için altın yer alıyor.

Bu noktada ise ifade edilene göre bir ton ana kartta dünyanın bir yon maden cevherinden 800 kat daha fazla altın yer alıyor. Firma ise bu noktada devreye giriyor ve eski anakartlar üzerinden geri dönüşüm yapılan altınları 14 ve 18 karatlık mücevherlere dönüştürülüyor. Yüzük, küpe ve kol düğmesi gibi seriler içeren seriyi göreceğiz. Bu seride yer alacak olan ürünlerin fiyatı ise 78 dolardan başlayacak.

Diğer yandan Dell şirketinin eski anakart modellerinden çıkan altınların yeni anakart ve bilgisayar üretiminde de kullanılacağı ifade ediliyor. 2020 ile beraber ise ürün kapsamında 100 milyon pound geri dönüştürülmüş materyalın kullanılması hedefleniyor. Şirketler ise bu noktada özel sistemler kurarak elektronik ürünlerde yer alan özel parçaları geri dönüştürerek tekrardan satış yapabiliyor. Bakalım Dell'in bu girişimi ne derece etkili ve avantajlı olacak göreceğiz.





PAYLAŞ