Dell, 4K HDR Destekli Monitörünü Duyurdu - Haberler - indir.com

Dell, 4K HDR Destekli Monitörünü Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-04-25 20:25:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Son zamanlardaki ekran teknolojileri üzerindeki gelişim bir hayli artmaya başladı. Özellikle akıllı telefonlarda da görebileceğimiz üzere Quad HD ekranlardan 4K ekranlara kadar paneller gördük. Bu durum bilgisayar üreticilerinin monitörlerine de yansını ve üretici firmalardan olan Dell, HDR desteğine sahip ilk monitörünün duyurusunu gerçekleştirdi. UltraSharp UP2418Q kodlu ada sahip olan bu yeni monitör 27 inç büyüklüğe ve 4K çözünürlüğü ile yüksek bir görüntü kalitesine sahip başlıca özelliklere sahip durumda.

Daha önce monitör piyasasında Dell ve birçok üreticiden 4K çözünürlük desteği sunan monitör modelleri görmüştük. Fakat UltraSharp UP2718Q isimli olan markanın bu yeni monitörü HDR sahne desteği ile farkını ortaya koyuyor. Dell, bu üst seviye monitöründe HDMI, DisplayPort ve mini DisplayPort girişlerine yer vermiş durumda ve bu cihaz kullanıcılara 3840 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip bir kalite sunuyor. Parlaklık oranı olarak bu monitör 1000 nit seviyelerine ulaşabiliyor ve 23 Mayısta satışa çıkması beklenen bu monitörün ABD fiyatı 2.000 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Bu yeni cihaz sunduğu 4K desteği ve HDR desteği ile kalmıyor ve standart formata sahip UltraSharp monitörleri de kullanıcılara sunuluyor. U2718Q isimli bir diğer monitör 4K çözünürlüğe sahip ve 27 inç büyüklüğü bulunuyor. Bu cihazın fiyatı ise 700 dolar olarak belirlenmiş durumda. 25 inçlik bir diğer modelin ise henüz çözünürlüğü açıklanmamış ve 499 dolardan piyasaya girecek. HDR destekli monitörden ayrı olarak bu iki cihaz Temmuz ayı içerisinde satışa sunulacak ve bu monitörler inceltilmiş çerçeveler ve şık yapısı ile dikkatleri çekiyor.





PAYLAŞ