Değiştirmeniz gereken 5 Whatsapp özelliği - Haberler - indir.com

Değiştirmeniz gereken 5 Whatsapp özelliği

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 16:56:11
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Liste

Whatsapp yeni bir telefon aldığımızda mesajlaşma alanında şüphesiz ilk aklımıza gelen uygulamalardan birisidir. Milyonlarca kullanıcıya sahip olan bu platform araştırmalara göre ayda 700 milyon yeni kullanıcı katılıyor. Mesajlaşma alanında bu kadar iddialı olan uygulamayı kullanıyorsanız yapacağınız ayarlamalarla mesajlaşma kalitenizi daha iyi bir seviyeye çıkarabilirsiniz. Kısa sürede kolayca yapabileceğiniz bu ayarlamalarla kullanım alışkanlıklarınızı iyi bir seviyeye çıkarabilir, güvenlik önlemlerinizi kendiniz alabilirsiniz.

1-    Konum servislerini açık tutun

Konum özelliğini açık tutmak diğer uygulamalarda cihazın bataryasını hızlı bir şekilde tüketerek bataryanızın ömrünü azaltıyor. Fakat Whatsapp uygulamasında bu durum söz konusu değil bu nedenle Whatsapp'taki konum özelliğini açık bırakmanız sizin karınıza olabilir bu sayede konumunuzu Whatsapp'taki arkadaşlarınızla rahatça paylaşabilirsiniz.

2-      Gelen medya dosyalarını saklamayın

Whatsap'ta varsayılan ayarlar arasında karşılaşılan bu özellik bazı zamanlarda güvenlik soranlarına yol açabiliyor. Arkadaşımız tarafından gönderilen medya dosyaları otomatik olarak galeriye kayıt ediliyor ve karşımıza çıkabiliyor. Başka bir şahıs tarafından görülmesini istemediğimiz medya dosyaları telefonumuz başka biri kurcaladığında ortaya çıkabiliyor. Basit bir ayar sayesinde bu durumun çözümü mevcut. Whatsapp üzerinden gelen medya dosyalarının kaydedilmesini engellemek için :

WhatsApp > Ayarlar > Sohbet Ayarları > Alınan medyayı sakla (kapatın)

Bu ayarlamadan sonra gelen medya dosyaları otomatik olarak galerinize kaydedilmeyecek ve sadece mesajlaşma pençelerinizde gözükecektir.

3-      Son görülme zamanını kapalı tutun

Listemizdeki kullanıcıların aktif olduğumuzu görmemizi sağlayan özellik bundan rahatsız olan kullanıcıları olumsuz etkiliyor. Gizliliği ve güvenliği tehlikeye atan bu özelliği kapatmak oldukça kolay. Bunun için WhatsApp > Ayarlar > Hesap > Gizlilik > Son görülme > Hiç kimse adımlarını izleyebilirsiniz.

4-      Otomatik sohbet yedekleme

Whatsapp'ın faydalı özelliklerinden sayılan bu özellik sayesinde mesajlarınız silinse bile rahatça ulaşabilme imkanı sağlıyor. Yedeklenen mesajlar Icould hesabımızda depolanıyor.

WhatsApp > Ayarlar > Sohbet Ayarları > Sohbet Yedeği

5- Mesaj önizlemelerini kapalı tutun

Bir diğer güvenlik açığı yaratan oluşturan özellik arasında yer alan önizleme mesaj telefona ulaştığında bildirim olarak telefonunuzun üst kısmında bildirim olarak gözüküyor. Yanımızda olan kişilerin görmesini istemediğimiz mesajları görmesini engellemek için önizleme özelliğini kapatabiliriz

WhatsApp > Ayarlar > Bildirimler > Önizlemeyi göster (kapalı tutun)

Bu sayede görülmesini istemediğimiz mesajlar önizleme olarak gösterilmeyecek.





PAYLAŞ