Değeri 1 trilton Dolar olan Amazon'un hikayesi - Haberler - indir.com

Değeri 1 trilton Dolar olan Amazon'un hikayesi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-06 12:50:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : İnceleme

Şirket değerleri 1 trilyon Dolara ulaşan 2. şirket Amazon hakkında bilmeniz gerekenler.

Amerika menşei olan teknoloji devi Apple’ın 2 Ağustos tarihinde şirket değerinin 1 trilyon Dolar olmasının arkasından Salı günü 1 trilyon Dolar değere sahip olan 2. şirket ise Amazon oldu. Dünyanın en zengin iş adamı olan Amazon kurucusu ve Üst Yöneticisi Jeff Bezos’un derveti ise 167 milyar Dolar’ın üzerine çıkmış durumda. Türkiye pazarında da girmek için İstanbul Levent’te ofis açılış tarihini erteleyen Amazon, tüketicilere birçok anlamda farklı seçenekler sunarak Türkiye pazarına hareketlilik getireceği gibi aynı zamanda iş istihdamı da sağlanmış olacak. Dünya genelinde 15 ülkede hizmet veren Amazon, Türkiye’de de ofis açmak istediğini 6 ay öncesi söylemişti. Mart ayında ofis arayışına giren Amazon, İstanbul Levent’te ofisini açacak.

Amazon bünyesinde 50 bin işçi çalıştırıyor

Amerika ile yaşanan kritik süreçten ötürü açılış tarihini erteleyen Amazon, ilerleyen günlerde ofisin açılışını yapacağını tahmin ediyoruz. Binlerce ürünü aynı anda gene binlerce müşteriyle buluşturmayı başaran firma, üretici şirketlere de farklı pazarlama ve satış imkanları sunması öngörülüyor. Dünya genelinde en fazla gelir elde eden şirket olarak bilinen Amazon, Amerika Birleşik Devletleri’nin en fazla iş veren 2. şirketi olarak tanınıyor.  Dünya genelinde bakıldığı zaman Nisan ayından bu yana 100 milyonu aşkın Prime üye sayısına sahip olan şirket, en büyük gelir kaynağını bu üyelerden sağlıyor. Prime üyelik sayesinde binlerce ürün iki gün içerisinde ücretsiz kargo olarak kullanıcılara ulaşıyor.

Amazon gıda ve eczacılık alanında da satışlar yapıyor

1994 yılında ilk olarak Amerika’da kurulan Amazon, daha sonrasında 1998 yılında İngiltere ve Almanya, 2000 yılında Fransa, 2010 yılında İtalya, 2011 yılında ise İspanya’da kuruldu. Kurulduğu ilk günden beri hep ileriye dönül işler yapan şirket, bu özelliği sayesinde bünyesinde 50 binden fazla çalışan bulunduruyor. En son gıda ve ilaç alanına dael atan Amazon, Haziran ayında Amerika’da reçeteli hastalara ilaç teslimatı yapan PillPack’i satın almak için anlaşma yaptığını duyurmuştu. Gıda sektöründe de bulunmak isteyen Amazon, Fransa’nın en büyük market zinciri olan Monoprix ile anlaşarak gıda satışlarına da başladı.





PAYLAŞ