Deezer'dan şarkılardaki uygunsuz kelimelere karşı yapay zeka hamlesi - Haberler - indir.com

Deezer'dan şarkılardaki uygunsuz kelimelere karşı yapay zeka hamlesi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-30 14:01:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

En popüler müzik servislerinden birisi olan Deezer, yeni yapay zeka teknolojisi ile şarkılardaki uygunsuz ifadelerin önüne geçecek. Servis, söz konusu bu kelimeleri belirleyebilmek için yapay zekadan destek alacak. Normalde bir şarkının sansürsüz olup olmadığını anlamak için parçayı dinlemek ve sözleri okumak gerekiyor. Ancak teknolojinin her alanından faydalanmak isteyen müzik servisi Deezer yapay zeka yardımı ile bu durumun mümkün olabileceğini göstermek için çalışmalarına başladı.

Deezer, bu noktada şarkı sözlerindeki uygunsuz kelimeleri tespit etmek için ilgini parçanın sözü üzerinden bu tespiti gerçekleştirebilecek bir makine öğrenme tekniği noktasında araştırmalarını sürdürüyor. Ayrıca Deezer, yapay zekayı sadece makine öğreniminde açıklamalı örnekler ile kelimeleri tanımak için çalıştırmak yerine vokalleri çıkararak bir kelimenin uygunsuz olup olmadığını bir sözlük yardımı ile bulmayı hedefliyor.

Deezer Türkiye 2014'te En Çok Dinlenen 100 Şarkıyı Açıkladı!Deezer Türkiye 2014'te En Çok Dinlenen 100 Şarkıyı Açıkladı!

Deezer uygunsuz kelimeleri yapay zeka ile bulacak

Paris merkezli marka bu yöntem ile basit bir ikili sınıflandırıcı sayesinde herhangi bir kelimenin uygun olup olmadığını bulacak ve şirketten yapılan açıklamaya göre bu yöntemin yapay zekanın bir karar verebileceği de gösterdiği belirtiliyor. Diğer yandan her müzik türünde eşit miktarda sansürsüz şarkı sözü kullanarak önyargıyı azaltma ve doğruluğu artırma hedefleniyor. Şirketin bu sistemi henüz kullanıma hazır değil. Şirket, uygunsuz kelimeleri tespit etmede klasik yönteme göre çok daha iyi bir konumda bulunsa da şarkı sözlerinin metin haline doğrudan erişimi olan bir yapay zeka noktasında henüz bekleneni sunabilmiş değil.

Deezer’ın yapay zeka noktasında kelimelerin bir müzikte nerede ortaya çıktığı bilindiğinden ötürü söz konusu bu teknoloji insanlara bir şarkının sansürsüz etiketini hak edip etmediğine karar verme noktasında yardımcı olacak. Deezer’in uygulamış olduğu bu yöntem, çocuklara da daha güvenli bir müzik dinleme ortamı sunacaktır.


İlgili uygulamalar
Deezer Aile Planını TanıttıDeezer Aile Planını Tanıttı
Deezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilirDeezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilir

PAYLAŞ