Deezer ve Tidal’a 72 saat erişime kapatılıyor - Haberler - indir.com

Deezer ve Tidal’a 72 saat erişime kapatılıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-11-10 14:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

RTÜK, web sayfası üzerinden yayınladığını duyurduğu Deezer ve Tidal müzik platformlarına 72 saat süre tanıdı. Bu süre zarfında lisans ücretini yatırmalarını talep etti. Aksi bir durum yaşandığında ise erişim engeli uygulanacak. Geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren kararla beraber RTÜK, sadece TV ve radyo yayınlarını değil internet mecralarında yayın yapan yayınları da denetimi altına almış durumdadır. İnternet ortamında TV, radyo ya da müzik hizmeti sunan servislerin RTÜK'ten lisans satın alması ve RTÜK yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekiyor. 

RTÜK'ün web sayfası üzerinden yayınlanan duyuruyla Tidal ve Deezer'ın RTÜK'ten lisans almadığı gün yüzüne çıktı. RTÜK, bu iki platformun 72 saat içerisinde 3 aylık lisans ücreti yatırması gerektiğini talep etti. 72 saat içerisinde lisans ücretinin yatırılmaması durumunda platformlara erişim engeli gelecek. 

Deezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilirDeezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilir

Abonelik gelirin bir kısmı da RTÜK'e gidecek

Dijital platformların, hizmet verebilmesi için RTÜK'ten yayın iletim yetkisi alması gerekecek. Üç tip yayın çeşidi bulunuyor. İnternet ortamında radyo yayını sunmak için talepte bulunanlara İNTERNET-RD yayın lisansı, internet ortamlarında televizyon yayını sunmak adına talepte bulunanlara İNTERNET-TV yayın lisansı, internet ortamından isteğe bağlı olarak yayın hizmeti sunmak için talepte bulunanlara ise İNTERNET- İBYH yayın lisansı veriliyor. 

Şöyle ki sadece lisans ücreti vermek yeterli olmayacak. Abonelik ücretinden elde edilen yıllık net satış gelirinin binde beşini, her yılın Nisan ayı içerisinde RTÜK'e yatırması gerekecek. Lisans almadan yayın yapan kuruluşlara para cezası ve yayın yasağı uygulanacak. 

Spotify, RTÜK'ten lisans aldı

RTÜK, yaklaşık 1 yıl önce buna benzer bir açıklama yayınlamış ve Spotify'ın lisans satın alması gerektiği hakkında duyuruda bulunmuştu. Spotify, 72 saatlik süre içerisinde lisans ücretini yatırarak olumlu adımı attı ve lisans satın aldı. Aynı zamanda Spotify yakın bir süre içerisinde Türkiye'de de ofis açacak. 

 


İlgili uygulamalar
Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!Samsung'un giyilebilir cihazlarına özel Tidal uygulaması çıktı!
Tidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar SunabilecekTidal, Kullanıcılarına Yüksek Kalitede Kayıtlar Sunabilecek
Tidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altındaTidal dinleme sayılarını şişirdiği için soruşturma altında

PAYLAŞ