Deezer karantina döneminde Türkiye'deki kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını açıkladı - Haberler - indir.com

Deezer karantina döneminde Türkiye'deki kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-06-11 22:01:01
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Dijital Müzik Platformu Deezer, Türkiye'deki kullanıcıların karantina sürecindeki müzik tüketim alışkanlıklarındaki değişim ile ilgili açıklamalarda bulundu. En yoğun müzik dinlendiği saatler ve listeler bu süre zarfında değişti. Dijital müzik dinleme platformu Deezer, Türkiye'deki kullanıcıların korona virüs pandemisi sürecinde kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıklarını açıkladı. Türkiye'deki müzik dinleme oranı yüzde 18'e yükseldi. 

Şubat-Mayıs arası dönemin önceki döneme göre kıyaslaması yapıldığında Türkiye’de karantina öncesinde hafta içi en çok müziğin dinlendiği saatler 8.00-9.00’dan 12.00-13.00’a kaydı. İş ve okula girmek için şehir içi yolculuğun ortadan kalkmasının müzik dinleme saatlerinin değişmesinde etkili olduğu görüldü. 

Deezer Türkiye 2014'te En Çok Dinlenen 100 Şarkıyı Açıkladı!Deezer Türkiye 2014'te En Çok Dinlenen 100 Şarkıyı Açıkladı!

Karantina sürecinde evde kalmak zorunda kalan kişiler müzik dinlemek için farklı kaynaklar ararken mevcut kaynakların kullanımında da artış yaşandı. Müzik dinleme platformlarında bulunan çalma listelerindeki bakıldığında bu süreç içerisinde en çok dinlenen çalma listesi “Home Workout” oldu. “Work from Home” çalma listesinin dinlenmesi yüzde 400 oranında, Happy Hits dinlenme oranı yüzde 200 oranında, Chill at Home dinlenmesi yüzde 40 oranında yükseldi.

Müziğin akıllı cihazlara göre dinlenme oranına bakıldığında mobilin ezici üstünlüğü diğer kaynaklara göre hala devam ediyor. Mobilden dinlenme oranı yaklaşık yüzde 83 şeklinde. Bu süreç içerisinde dinlenme oranındaki artışın en fazla olduğu cihaz ise Akıllı TV’ler oldu. Akıllı TV’lerde Deezer’ın dinlenme oranı yüzde 190 oranında arttı. Deezer, geçtiğimiz ay Türkiye’deki plak şirketleriyle anlaşma sağlayarak ve reklam çalışmaları hazırlayarak Türkiye’deki faaliyetini artırdı.


İlgili uygulamalar
Deezer Aile Planını TanıttıDeezer Aile Planını Tanıttı
Deezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilirDeezer, Xbox One oyunları için müzik sağlayabilir
Deezer'dan şarkılardaki uygunsuz kelimelere karşı yapay zeka hamlesiDeezer'dan şarkılardaki uygunsuz kelimelere karşı yapay zeka hamlesi

PAYLAŞ