DeepFake'in Son Mağduru Jon Snow: Final Sezonu İçin Özür Diledi - Haberler - indir.com

DeepFake'in Son Mağduru Jon Snow: Final Sezonu İçin Özür Diledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-14 18:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi dizilerden biri olan Game of Thrones, bu yılki son sezonu ile sevenlerine veda etti. Bu sezona kadar her sezonunda seyirciyi heyecanlandırmayı başaran Game of Thrones, final sezonu ile büyük eleştiriler aldı. Game of Thrones dizisinin final sezonu ile ilgili olarak bir YouTube kanalı, dizinin başrol oyuncusu Jon Snow'un final sezonunun dördüncü bölümü içerisinde yapmış olduğu konuşmayı yapay zeka teknolojileri doğrultusunda değiştirerek baştan yarattı. Jon Snow karakterinin konuşmasını yapay zeka ile değiştirerek YouTube'a yüklenen bu sahte videoda, ünlü oyuncuya, dizinin takipçileri adına özür dilettirildi. 

HBO tarafından sunulan ve ilk sezonundan bugüne kadar adeta fenomen haline gelen fakat son sezonu yani final sezonu ile beraber filmin sevenleri tarafından ciddi anlamda eleştiri topladı. Üstelik dizinin ve finalde yaşanan olaylara gelen eleştirilen etkileri halen devam ediyor. Yıllardır takip edilen dizinin hayranları final bölümünde beğenmedikleri sahneler sebebiyle hayal kırıklığına uğramış durumdadır. Bu durum karşısında seyirciler bir imza kampanyası başlattı ve dizinin final sezonun yeniden çekilmesi istendi. Fakat bu istek elbette ki karşılıksız kaldı. Dizinin final sezonun çekimlerinin iki yıl içerisinde gerçekleşmiş olması maalesef yeniden çekilme durumunu ortadan kaldırdı. 

Game Of Thrones uzun bir süre kendinden bahsettirecek bir final için hazırlanıyorGame Of Thrones uzun bir süre kendinden bahsettirecek bir final için hazırlanıyor

Eating Things With Famous People yani ünlü isimlerle bir şeyler ye isimli bir YouTube kanalı, çeşitli değişiklikler yaparak Jon Snow karakterinin final sezonu için özür dilediği bir video hazırladı. Videonun içeriğinde dizinin son sezonundaki dördüncü bölümden bir sahneyi içeriyor. Şöyle ki Jon Snow, bu sahneye " Özür dileme zamanı geldi" şeklinde başlıyor ve dizinin final sezonunun yanı sekizinci sezonunun kötü olduğunu anlatan bir açıklamaya yer veriyor. Bunun yanı sıra aynı zamanda dizinin son sezonunda görülen Starbucks bardağına da değiniyor. YouTube üzerinde yayınlanan bu videonun son kısmında ise Jon Snow, dizinin final sezonunun senaryosunu yakmak için herkese çağrıda bulunuyor. 

Söz konusu bu videoyu hazırlayan isim Chris Ume, video ile ilgili bir takım açıklamalarda bulundu. Videonun içeriklerini hazırlamak için bir ses sanatçısı ile çalıştığını söyleyen Ume, videonun son halini kazanması için oldukça uzun süre çalıştıklarını dile getirdi. Fakat Ume, bu video sadece kendi çalışmaları, yetenekleri be seslendirme sanatçısı ile oluşturmamıştı. Chris Ume, YouTube üzerindeki bu videonun oluşturulmasında, çok önceden de hazırlanan benzer çalışmaları ile bilinen The Fakening ile birlikte çalışıldığını dile getirdi. Jon Snow karakterinin seslendirmesinin yanı sıra aynı zamanda, kullanılmış olan yapay zeka teknolojisi ile de Snow'un mimikleri ve ağız hareketleri ile değiştirilmişti. Popüler dizi hakkında hazırlanan bu videoya benzer bir video da geçtiğimiz günlerde Facebook kurucusu ve CEO görevini yapan Mark Zuckerberg ile ilgili yapılmıştı. CEO Mark Zuckerberg, söz konusu videoda kullanıcıların kişisel verilerine erişmenin gücü hakkında bir konuşma gerçekleştirdi, ve bu videonun da daha sonra sahte olduğu ortaya çıktı. Gelişen yapay zeka doğrultusunda oluşturulan bu bu videolar gelecek yıllarda daha da artacak gibi gözüküyor. 

Videoya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.


İlgili uygulamalar
Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!Game of Thrones yeni mobil oyunla yeniden geliyor!
Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!Spotify’dan Game of Thrones müzik trendleri!
Samsung Galaxy Fold Game of Thrones Edition TanıtıldıSamsung Galaxy Fold Game of Thrones Edition Tanıtıldı

PAYLAŞ