Deepfake uygulamasına Doublicat’da eklendi - Haberler - indir.com

Deepfake uygulamasına Doublicat’da eklendi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-15 18:20:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Doublicat adlı yeni bir mobil uygulama yayınlandı ve bu uygulama ile son zamanların popüler furyası olan deepfake videolarınızı oluşturabilirsiniz. Deepfake teknolojisi denildiği zaman akla gelen ilk yazılım olan RefaceAl adlı yapay zekayı kullanan bu yeni Doublicat uygulaması hem Android hem de iOS için ücretsiz olarak yayınlanmış durumda. Yapay zeka teknolojisi son zamanlarda hayatımızın her anına girmeye devam ediyor. Birçok cihaz ve ürünün yapay zeka desteklendiği biliniyor. Bu sayede daha işlevsel ve sistemsel bir kullanıcı yaşamı olmuş oluyor.

Yapay zeka teknolojisi her ne kadar kullanıcı hayatını kolaylaştıran bir durum olsa da, çeşitli tehlikeleri de barındırıyor. Bu noktada deepfake videolar ortaya türemiş ve geliştirilen bu araçlar sayesinde fake videolar hazırlamak oldukça mümkün olabiliyor. Şimdi ise söz konusu deepfake videolarını akıllı telefonlardan bile hazırlamak mümkün olacak.

2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R2 boyutlu fotoğrafları 3 boyutlu modellere çevirenyapay zeka: Nvidia DIB-R

Doublicat ile kendi deepfake videolarınızı yapabilirsiniz

Her iki platform için indirilebilir olan bu uygulamaya girdikten sonra sizlerde bir selfie çekmenizi istiyor. Gerekli kareyi çektikten sonra uygulama içerisinde yer alan hazır videolardan bir seçim yapıyorsunuz. Daha sonra yazılım otomatik olarak yüzünüzü videodaki yüz ile değiştiriyor ve bu sayede kendi deepfake videonuzu oluşturmuş oluyorsunuz.

Doublicat uygulaması yüzünüzü değiştirmek için RefaceAl adlı yapay zekayı kullanıyor. Bu yapay zeka ismine sahip olduğu şirket tarafından geliştirildi ve geçtiğimiz dönemlerde ise Reflect adlı bir yüz değiştirme uygulamasında da yer almıştı. Reflect ise Elon Musk tarafından bazı görselleri paylaşılan fotoğraflar ile gündeme gelen bir uygulama olmuştu. Bu tarz uygulamalar her ne kadar eğlenceli olsa da, riskli olduğu da biliniyor. Bu noktada şirketlerin kullanıcı verilerini kullanabileceği ve üzerinde işlemeler yapabileceği iddia ediliyor. Doublicat CEO’su ise işleme sonrasında verilerin silindiğini ifade ediyor.


İlgili uygulamalar
Yapay zeka harikası akıllı telefon: Casper VIA P3Yapay zeka harikası akıllı telefon: Casper VIA P3
ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyorABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor

PAYLAŞ