Days Gone geliştiricisi oyuncuların oyunları indirimli satın almasına karşı çıkıyor - Haberler - indir.com

Days Gone geliştiricisi oyuncuların oyunları indirimli satın almasına karşı çıkıyor

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-20 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Çıkışından neredeyse iki sene geçen Days Gone oyunu son dönemlerin en çok gündeme gelen oyunlarından oldu. Bu ayın başında PlayStation Plus oyunu olarak verilen oyunun önümüzdeki ay PC için yayımlanacağı öğrenilmişti. Bugün ise Days Gone kreatif direktörü John Garvin oyuncuların sinirini bozacak bir açıklama yaptı.

Hatırlarsanız Sony geçtiğimiz günlerde Days Gone’un şirketin beklediği finansal başarıyı yakalayamadığı için oyunun ikincisini yapmaktan vazgeçtiğini açıklamıştı. Bu açıklama karşısında sinirlenen Days Gone kreatif direktörü John Garvin ise oyuncuları oyunları indirimden almamaları konusunda uyardı.

Days Gone geliştiricileri, 2 kat büyümeye gidiyorDays Gone geliştiricileri, 2 kat büyümeye gidiyor

PS4 özel oyunu Days Gone PC'ye geliyor

Geçtiğimiz günlerde bilgisayar oyuncusu David Jaffe’in YouTube programına konuk olan Jhon Garvin “Bir oyunu seviyorsanız, tam fiyatı neyse ödeyip satın alın.” dedi. Sözlrine “Birçok insan oyunları indirimden ne kadar ucuza aldığıyla övünüyor. Ne yazık ki bunu çok fazla kişiden duyuyorum. Bu bir marifet değil. Oyunu seviyorsan fiyatını ödersin, bu kadar basit!” ifadeleriyle devam eden John Garvin’e göre oyun dünyasının en büyük sorunlarından biri bu. Hatta, Days Gone kreatif yapımların oyuncuların cimriliği yüzünden başarıya ulaşamadığı yönünde. Garvin, bu konudaki kızgınlığını ise “Oyun çıktığında satın alıp destek olmuyorsan, ikincisi neden çıkmıyor diye şikayet etmeye hakkın yok! Bakın God Of War’a. Çıktığından bilmem kaç milyon adet sattı. Days Gone bu rakamlara ulaşamadı ve sonuç ortada.” sözleriyle ifade etti.

Jaffe, Garvin’e oyuncuların savunmasına koştu ve Garvin’e sert bir şekilde karşı çıkarak bu konudaki görüşlerini “İnsanlar oyunu oynamadan sevip sevmediklerini nasıl bilecek? Açıkçası, düşüncelerin pek de mantıklı değil.” Sözleriyle ifade etti.

Ancak bu sözler Garvin’in öfkesini dindirmeye yetmedi. Aslına bakacak olursanız Garvin’in öfkesinin sadece oyunculara karşı olduğunu söylemek yanlış olur. Çünkü

Garvin’in bu konudaki ilk şikayeti oyunun PS Plus’a gelmesi ile ilgiliydi. Garvin bu konuda “PS Plus mesele değil. Muhtemelen etkileşim artmıştır. Ancak bu etkileşim benim işime yaramıyor. Her ne kadar etkileşim yararlı olsa da oyun sattırmıyor. Dolayısıyla, oyunun devamının gelmesi yönünden hiçbir yararı yok. “Sony yanlış metriklere bakıyor. Bir oyunun başarısını Sony’nin yaptığı gibi Metacritic skoruyla ölçmemelisin” dedi. Garvin’e göre, bir oyun başarısının en önemli işareti ulaştığı kitlenin büyüklüğü. Buna ek olarak, Days Gone geliştiricisi, başarıyı getirecek diğer bir etkenin oyunun kalitesi olduğuna inandığını ve Sony’nin asıl baz alması gerekenlerin bunlar olduğunu da belirtti.

Days Gone minimum sistem gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bits
  • İşlemci: Intel Core [email protected] or AMD FX [email protected]
  • Bellek: 8 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 780 (3 GB) or AMD Radeon R9 290 (4 GB)
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: Her ne kadar gereklilik olmasa da, SSD önerilmekte.

Days Gone önerilen sistem gereksinimleri

  • 64-bit işlemci ve işletim sistemi gerektirir
  • İşletim Sistemi: Windows 10 64-bits
  • İşlemci: Intel Core [email protected] or Ryzen 5 [email protected]
  • Bellek: 16 GB RAM
  • Ekran Kartı: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8 GB)
  • DirectX: Sürüm 11
  • Depolama: 70 GB kullanılabilir alan
  • İlave Notlar: Her ne kadar gereklilik olmasa da, SSD önerilmekte



Days Gone'da motosikletlerinizi geliştirebileceksinizDays Gone'da motosikletlerinizi geliştirebileceksiniz
Days Gone, Oyuncuları Tatmin Edici Özelliklerle GeliyorDays Gone, Oyuncuları Tatmin Edici Özelliklerle Geliyor

PAYLAŞ