Dawn Uzay Aracı ile bağlantı kesildi - Haberler - indir.com

Dawn Uzay Aracı ile bağlantı kesildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-02 12:20:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Teknoloji

NASA tarafından yapılan bir açıklamaya göre, Kepler Teleskobu'nun sonsuz uzaydaki 9 yıllık keşif yolculuğunun sonuna geldiğini ve emekliye ayrıldığını söyledi. Zaten yakıtının azaldığı bilinen Dawn'un bu hafta komuta merkezi ile iletişimin kesildiğini de belirtti.

Dawn Uzay Aracı ile bağlantı kesildi

Hem Kepler'in hem de 11 yaşında olan Dawn'un tahmin edilenden çok daha uzun süredir görevde olduğu belirtildi. Dawn, Mars ile Jüpiter arasında, asteroit kuşağında bir nesnenin yörüngesine giren ilk uzay aracı ünvanını taşıyordu. Bu uzay aracı, Vesta asteroidinin etrafında döndükten sonra Ceres'in yörüngesine girmişti. Bu sayede Güneş Sistemi'nin gelişimi ve tarihine dair yardımcı olacak fotoğraflar çekmeyi başarmıştı. Dawn uzay aracı 4 Vesta ve Ceres adlı iki proto-gezegen üzerinde bazı araştırmalar yapmak için tasarlandı. Bu uzay sondası 27 Eylül 2007 tarihinde fırlatıldı. 6 Mart 2015 tarihinde Ceres'in yörüngesine girdi.

 Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma! Project Sidekick; NASA ve Microsoft'tan 'Hololens' Odaklı Çalışma!

Dawn bir cüce gezegeni araştıran ilk uzay aracıdır. Güç kaynağı olarak NASA tarafından geliştirilen NSTAR iyon motorunu kullanıyordu.Geçtiğimiz gün açıklanan bir bilgiye göre NASA'nın ilk gezegen keşif görevi olan Kepler, tüm beklediklerinin önüne geçerek insanlığın uzay ve gezegenler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmasına olanak sağladı. Kepler, Güneş Sistemi dışında 2 bin 600 gezegen keşfetti. Bu uzay araçlarının beklediklerinden çok daha fazla görevde olduğunu belirten NASA, geçtiğimiz hafta bu uzay aracı ve teleskobun iletişiminin kesildiğini belirtti.


NASA'dan 100 Bin Fotoğraflık Görsel Şölen!NASA'dan 100 Bin Fotoğraflık Görsel Şölen!
NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!NASA Mars Trek ile Kızıl Gezegen Mars'ı Keşfetmek Mümkün!
NASA, Tumblr Hesabını DuyurduNASA, Tumblr Hesabını Duyurdu

PAYLAŞ