Dark Web’in en büyük pazarı DarkMarket’i çökertildi - Haberler - indir.com

Dark Web’in en büyük pazarı DarkMarket’i çökertildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-14 20:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Neredeyse 500.000 kullanıcısı olan DarkWeb’in en büyük pazarı DarkMarket Europol tarafından çökertilerek kapatıldı.

Yetkililere göre, göre dünyanın en büyük karanlık web pazarı olan DarkMarket, Europol tarafından koordine edilen uluslararası bir operasyonla çevrimdışı hale getirildiği öğrenildi. Alman kolluk kuvvetleri, yasadışı sitenin operatörü olduğu düşünülen Avustralyalı zanlıyı tutukladı. Zanlının adı henüz açıklanmadı. Ayrıca Dark Market’i barındıran 20 sunucuya da el koyularak yasadışı faaliyetlerin merkezi haline gelen bu platformun faaliyetine son verdi.

Dark Web'de Bitcoin düşüşüDark Web'de Bitcoin düşüşü

Hacklenen YouTube hesapları dark web’de satılıyor

Europol‘e göre, DarkMarket kapanmadan önce tamı tamına 500.000’e yakın kullanıcıyı ağırladı. Ve bu kullanıcılardan 320.000 kişiden fazlası yasadışı işlemi kolaylaştırdı. DarkMarket uyuşturuculardan ve sahte paralardan, çalınan kredi kartı bilgilerine ve kötü amaçlı yazılımlara kadar pek çok şeye sahipti. Europol‘un tahminine göre, site, Bitcoin ve monero olarak bugünün parasıyla 140 milyon € eşdeğer işlem gerçekleştirildi.

DarkMarket gibi platformlar için soruşturmalar devam edecek

Konu hakkında haber yapan The Guardian’a göre DarkMarket, web barındırma şirketi Cyberbunker ile ilgili yürütülen daha büyük bir soruşturmanın parçası olarak ortaya çıktı. Aslında eski bir NATO sığınağında bulunan Cyberbunker geçmişte hem The Pirate Bay hem de WikiLeaks için sunuculara ev sahipliği yapıyordu. Europol’un üstlendiği DarkMarket soruşturması aynı zamanda diğer yasadışı siteler için de bir uyarı gibi görünüyor. Büyük bir suç sitesinin marketini çökertmeyi başaran Europol’un bu tip sitelerle ilgili araştırmalarına devam edeceği düşünülüyor.

Hatırlarsanız Dark Web’in bir başka pazarı olan Wall Street Market, geçtiğimiz sene yürütülen bir Avrupa soruşturması sırasında benzer bir sonla karşılaşmıştı. Yıllar önce Alphabay veya The Silk Road gibi avantajlı siteler, devlet kurumları bu pazar yerlerini avlama ve deşifre etme konusunda daha agresif hale geldikçe ve nasıl çalıştıklarını daha iyi anlayabildikçe ortadan kaybolmuştu.


Apple Üyelikleri Dark Web'de SatılıyorApple Üyelikleri Dark Web'de Satılıyor
Türkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldıTürkiye’nin ilk siber güvenlik lisesi İstanbul’da açıldı
En güçlü siber güvenliğe sahip ülkelerEn güçlü siber güvenliğe sahip ülkeler

PAYLAŞ