Dailymotion Türkiye'ye temsilci atayacak - Haberler - indir.com

Dailymotion Türkiye'ye temsilci atayacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-11 14:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir zamanlar ülkemizde popüler video içerik uygulamalardan biri olan YouTube’un en büyük rakibi Dailymotion, Türkiye’ye temsilci atayacak. Şirketin bu kararı Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından açıklandı.

Geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren sosyal medya düzenlemesiyle, sosyal medya şirketlerine Türkiye’ye temsilci atama zorunluluğu getirilmişti. Bu karar uymayan şirketlere ise ciddi yaptırımlar uygulanacağı açıklanmıştı. Bunun için şirketlere bir süre verilmişti. Bu süreye uymayan şirketler iki kez para cezasına çarptırılmıştı. Buna karşılık hala Türkiye’ye temsilci atamayan şirketlerin ülkemizdeki kullanıcılara reklam göstermesi üç aylığına yasaklanacağı açıklandı.

Reklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyorReklam yasağı sosyal medya şirketlerini tedirgin ediyor

Sosyal medya düzenlemesi hakkında resmi açıklama geldi

Daha önce YouTube, VK ve TikTok, Türkiye'ye bir temsilci atama kararı almıştı. Bu şirketler arasına şimdi de bir diğer video paylaşım platformu olan Dailymotion da katılmaya karar verdi.

Dailymotion da yaptırımlardan muaf olacak

Dailymotion'ın Türkiye temsilcisi atama kararını açıklayan ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan oldu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sayan, "TikTok’tan sonra Dailymotion’dan da güzel haber geldi. Türkiye’den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcılardan Dailymotion da Türkiye’de temsilci atadı. Henüz temsilci atamayan sosyal ağlardan da en kısa zamanda aynı adımı bekliyoruz!" ifadelerini kullandı.

Bu adımıyla Dailymotion da yaptırımlardan muaf olacak şirketler arasına katılmış oldu. Ancak Facebook, Instagram ve Twitter gibi popüler sosyal medya şirketlerinden henüz böyle bir adım gelmedi. Bu yasağın Türkiye’deki küçük işletmeleri kötü etkileyeceği düşünülüyor. Diğer şirketlerin Türkiye’ye temsilci atayıp atamayacağı henüz bilinmiyor.


Sosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilirSosyal medya uygulamaları kullanılmaz hale gelebilir
Sosyal medya devleri üç aylık reklam yasağıyla karşı karşıyaSosyal medya devleri üç aylık reklam yasağıyla karşı karşıya

PAYLAŞ