Daha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni Özellik - Haberler - indir.com

Daha Önce Olmayan, iOS 12 İle Artık Yapılabilen 7 Yeni Özellik

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-09-18 15:45:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere Apple’ın en yeni işletim sistemi sürümü olan iOS 12 geçtiğimiz akşam tüm kullanıcılar için yayınlandı ve indirilebilir oldu. Birçok yeniliği beraberinde getiren iOS 12 büyük beğeni kazandı diyebiliriz. Bizde sizlere bu içeriğimizde daha önce olmayan ancak iOS 12 ile beraber yeni gelen 8 farklı özelliği ele alacağız. iOS 12 yenilikleri haricinde başlıca olarak uygulamaların açılış hızları ve genel performansları arttırılmış durumda. Daha önce Apple ve iOS ekosisteminde yer almayan bazı yeni özelliklerin artık iOS 12 ile kullanılması mümkün durumda. Gelin şimdi söz konusu bu yenilikler neler göz atalım.

iOS 12 İle Yapılabilecek 7 Yeni Şey

Bildirim Temizliği

Bazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 ÖzellikleriBazı iPhone Cihazlarda Yer Almayacak iOS 12 Özellikleri

iOS 12 ile beraber bildirim yönetimi dahada geliştirilmiş durumda. Artık iPhone kulllanıcıları farklı uygulamalardan gelen bildirimleri gruplar halinde görebilecekler. Ayrıca sola kaydırma işlemi ile gelen grup bildirimini basit ve hızlı bir şekilde temizlemeleri mümkün olacak. Bu noktada bir pratiklik ve yönetim genişliği getirildi diyebiliriz.

Ölçüm Yapabilme

Apple A11 Bionic işlemciler ile beraber yapay zeka destekli özellikler kullanmak mümkün oluyordu. Bu noktada üçüncü parti uygulama destekleri ile nesne boyutu ölçümleme en dikkat çekici özelliklerden birisi olmuştu. Artık iOS 12 ile beraber Measure “Ölçüm” adlı yeni bir uygulama cihazlara kazandırıldı ve bu sayede ek bir uygulamaya gerek kalmadan Apple’ın kendi uygulaması üzerinden bir nesnenin boyutu ölçülebilecek.

Otomatik Güncelleme Desteği

iOS 12 ile beraber artık yazılım güncelleme bölümüne bir otomatik yükleme desteği getirildi. Bu seçenek aktif iken cihaz Wifi’ye bağlı olduğu sürece geceleri otomatik bir şekilde cihaz güncellemesi gerçekleştirebilecek. Bu sayede yazılım güncellemelerini sürekli bir şekilde manuel olarak kontrol etme zahmetinden kurtulmuş olacaksınız.

Şifre Kontrol Yönetimi

Yeni iOS 12 ile beraber artık şifrelerinizin yönetimini daha iyi bir şekilde gerçekleştirebileceksiniz. Bu noktada Ayarlar > Şifreler ve Hesaplar > Web Site ve Uygulama Şifreleri adımlarını izleyerek gerekli ayara erişebilirsiniz. Burada detaylı bir şekilde kayıtlı olan şifrelerinizin yönetimini sağlayabilirsiniz.

Apple Kitaplar Yeniliği

Apple’ın iBooks olarak adlandırılan kitap uygulaması tamamen yenilenerek yeni bir isme kavuştu. iOS 12 ile beraber tasarımı haricinde adı da yenilenen uygulama Apple Kitaplar oldu. Arayüzü geliştirilen uygulama daha pratik ve kolay bir kullanıma kavuşmuş oldu. Diğer yandan uygulamaya Şimdi Oku adlı bir bölüm eklendi ve bu sayede kullanıcıların kütüphanesine göre çeşitli öneriler sistem tarafından sunulacak.

Arttırılmış Gerçeklik

iOS 12 ile beraber yeni ARKit 2’de kullanıma sunulmuş oldu. İlk olarak iOS 11 ile gördüğümüz ARKit artık dahada gelişmiş içeriği ile geliyor. Bu noktada arttırılmış gerçeklik yetenekleri dahada geliştirilmiş oldu. Kullanıcılar daha iyi bir artırılmış gerçeklik deneyimini iOS 12 ve yardımcı uygulamalar ile yaşayabilecekler.

CarPlay Google Haritalar Desteği

iOS 12 ile beraber bir ilki görüyoruz ve Apple’ın CarPlay hizmetine bir üçüncü taraf uygulama desteği gelmiş oldu. Bundan böyle Apple Haritalar mecburiyeti ortadan kalkıyor ve dileyen kullanıcılar Google Haritalar veya başka bir harita uygulamasını kullanabilecekler.


iOS 12 Bu Akşam Yayınlanıyor, İşte Alacak Tüm CihazlariOS 12 Bu Akşam Yayınlanıyor, İşte Alacak Tüm Cihazlar

PAYLAŞ