Daha fazla iPhone üretimi için yasaları çiğnediler! - Haberler - indir.com

Daha fazla iPhone üretimi için yasaları çiğnediler!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 50 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-09 21:04:02
Editör : Erkan Uluocak
Kategori : Donanım

Ünlü teknoloji devi Apple'ın ürünlerinin çoğunu Çin’de üretildiği günümüzde herkes tarafından bilinen bir gerçek. Son zamanlarda üretim hatları dağılıyor bunlardan birini de Hindistan üstleniyor. Hala merkezde Çin ve buna bağlı olarak Foxconn var.

Üretim olarak Apple’ın en büyük destekçisi olan Foxconn işçi krizleri ile bazı dönemlerde gündemde konu oluyor. Yayınlanan rapora göre bu kez Foxconn’un Çin yasalarını ihlal ettiği ortaya çıkarıldı. Foxconn’un Zhengzhou fabrikasında araştırma yapan kişiler tarafından geçen ay fabrikanın iş gücünün yarısını geçici işçilerin oluşturduğunu tespit edildi.

iPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendiiPhone kullanıcılarınıa müjde: Gmail güncellendi

iPhone üretimi için yasaları ihlal etti!

Çin'in işçi kurallarına göre geçici işçilerin iş gücünün yüzde 10’undan fazlasını oluşturması yasak. Apple çıkan bu iddiaları kısa zamanda kabul etti. Bununla birlikte diğer ortaklar ile hem fikir olduğunu  ve sorunu çözmek için çalıştığını söyledi. Iphone üretimi için bazı dönemlerde geçici işçiler alınıyor. Foxconn fabrikalarında geçen yıl geçici işçi sayısının çalışanların yüzde 55’ine kadar ulaştığını belirtti.

CLW’ye göre, Zhengzhou fabrikası vardiya başına 12.000 iPhone üretmeyi hedefliyor. Şirket montaj konusunda iPhone XS ve XS Max modellerini bir önceki iPhone X’ten daha karışık hale getirdi. Şirketin bu modelleri inşa etmek için daha fazla montaj işçisine ihtiyacı olduğunu söyleniyor. iPhone 11, 10 Eylül tarihinde yani yarın tanıtımı gerçekleştirilecek. iPhone 11 serisinde ise bu konunun ne olacağı hakkında henüz bir bilgi yok.

Apple Korsanlar Tarafından Hedef Alınıyor

Yapılan açıklamalara göre bilgisayar korsanları tarafından hacklenen bu siteler direkt olarak iPhone kullanıcılarını hedef alıyor. Birkaç senedir korsanlar tarafından bu internet siteleri üzerinden kullanıcıların kişisel bilgilerine erişim sağladıkları iddia ediliyor.

Bildiğiniz gibi özellikle son bir senedir bilgisayar korsanlarının internet sitelerine olan saldırıları yeniden ciddi bir boyut kazandı. Bir dönem durulan korsanların yeniden kullanıcıları hedef alması siteleri zor durumda bırakmakla birlikte teknoloji devi şirketleri de sürekli yazılım yenilemeye teşvik ediyor. Korsanların saldırılarından korunmak isteyen kullanıcıların ise cihazlarının güncellemelerini ihmal etmemesi gerekiyor. Hem iOS, hem Android, hem de Windows için geçerli olan bu risklerden  etkilenmemek için kullandığınız cihazların güncellemelerini yakından takip etmeniz ve ihmal etmemeniz gerekli. Yazılım firmalarının yayınladıkları yeni güncellemeler güncel güvenlik açıklarına karşı yamalar içerdiğinden olası ihlallerden korunmanızı sağlayacaktır.

Kullanıcılarının söz konusu internet sitelerini ziyaret etmesiyle birlikte gerçek zamanlı konumları, fotoğrafları ve mesajları gibi birçok özel veri üçüncü şahısların erişimine açık bir hale geliyor. Bu açıkların iPhone’ların yanı Android kullanıcılarını ve Windows kullanıcılarını da hedef aldığı açıklandı. 


Yeni iPhone SE’nin özellikleri sızdırıldı. iPhone SE ne zaman çıkacak?Yeni iPhone SE’nin özellikleri sızdırıldı. iPhone SE ne zaman çıkacak?
iPhone’larda parmak izi okuyucu geliyor. Ne zaman gelecek?iPhone’larda parmak izi okuyucu geliyor. Ne zaman gelecek?

PAYLAŞ