Cydia satın alma sistemi kapanıyor! - Haberler - indir.com

Cydia satın alma sistemi kapanıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-17 11:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Uygulama

iPhone ilk zamanlarında bu uygulama, App Store uygulamasına rakip olarak yükselmişti. Ancak bu uygulamayı sadece jailbreak edilmiş cihazlarda kullanabiliyordunuz. Yani Apple'ın kısıtlamaları kaldırdığı telefonlarında kullanılabiliyordu. Aradan belirli bir süre geçtikten sonra Cydia'nın kurucusu olan Jay Freeman, mobil mağaza üzerinden yapılan satın almaları kapatma kararı aldı. Yani Cydia satın alma sistemi kapanıyor!

Cydia satın alma sistemi kapanıyor!

TechCrunch'ın habeirne göre Freeman, Paypal dijital sembol doğrulama sistemi ile ilgili sorunun çok az sayıda kullanıcıyı etkilediğine dair bir açıklama yaptı. Cydia üzerinden kullanıcılar Apple'ın kısıtlamaları kaldırılmış iOS cihazlarında çalışacak olan mobil yazılımları satın alabiliyordu. Fakat Apple'ın iOS sistemi yenilendikçe çok daha sağlam ve güvenli hale gelmesi ile birlikte jailbreak kitlesi de küçülmüştü. Freeman, geçtiğimiz hafta sonuna girilirken Reddit'te yayınladığı bir paylaşım içerisinde zaten yıl sonunda Cydia Store'u kapatmak istediğini, servisin kendisine para kaybettirdiğini ve sürdürmek için herhangi bir tutkusunun olmadığını belirtti. Tutkunun sağlıklı bir ekosistemin önemli bir bileşeni olduğunu ve küçük bir süre için küçük bir grubun ekosistemi yürütmek için gerekli kaynağı sağlamaya yardımcı olduğunu da belirtti.

iOS 10.2 Jailbreak İşlemleri ve Cydia KurulumuiOS 10.2 Jailbreak İşlemleri ve Cydia Kurulumu

Ancak belirli bir süre sonrasında akıl sağlığına zarar vermeye başladığını ve insanın kar ve gelir arasındaki ilişkiyi anlamadıkları için kendisinden nefret etmeye başlamasına neden olduğunu söyledi. Bu olaylara bakıldığında Cydia projesinin sonuna gelindiğini görebiliyoruz. Ancak Freeman bu hafta içerisinde resmi bir açıklama yapıp PayPal sorunun daha iyi açıklayacağını ve bu uygulamanın çizeceği yolu belirtti.


Jailbreak'ın babası Saurik, iOS 11'e özel Cydia üzerinde çalıştığını doğruladıJailbreak'ın babası Saurik, iOS 11'e özel Cydia üzerinde çalıştığını doğruladı
Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!Google Play Store 2018'de Halkın Favori Uygulamalarını Açıkladı!
Vine'ın Yeni Uygulaması Byte, İçerik Üreticilerine AçıldıVine'ın Yeni Uygulaması Byte, İçerik Üreticilerine Açıldı

PAYLAŞ