Cyberpunk 2077 geliştirici ekibi tüm oyunculardan özür diledi - Haberler - indir.com

Cyberpunk 2077 geliştirici ekibi tüm oyunculardan özür diledi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-15 21:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Oyun

CD PROJEKT RED'in kurucu ortakları arasında yer alan Marcin Iwinski, kendi hazırladığı bir video ile oyunculara açıklamada bulundu. Söz konusu bu videoda hata yaptıklarını ve bunları nasıl düzelteceklerinden söz eden Iwinski, dünya genelindeki tüm oyunculardan özür diledi. Kurucu ortak, sorunlarını en kısa zaman içerisinde düzelteceğinin bilgisini verdi. 

2020 yılı içerisinde adından en çok söz ettiren oyun, hiç şüphesiz ki Cyberpunk 2077 oldu. CD PROJEKT RED ekibi, yıllar boyunca üzerinde çalışmalar yaptığı ve sonunda 2020 yılında yayınlamaya karar verdi. Birçok kez yaşanan ertelenmelerin ardından oyuncuların canını sıkmış olsa da Cyberpunk 2077 oyunu, vadettikleri ile beklemeye değer gibi gözüküyordu. Fakat söz konusu oyun, yayımlandığı gün itibariyle tam bir hayal kırıklığını olduğunu göstermiş oldu. Özellikle de konsol oyuncularının karşılaştığı ciddi sorunlar, video oyun dünyasında adeta infial yarattı demek yanlış olmaz. 

Cyberpunk 2077 para iadesi nasıl alınır?Cyberpunk 2077 para iadesi nasıl alınır?

Cyberpunk 2077, hala istenilen düzeyde değil. Ayrıca geliştirici ekip de bu durumun farklında. Hatta bu farkındalığı dile getirmek isteyen ekip, yayınladığı yeni bir video ile duruma açıklık getirdi. Dünya genelindeki tüm oyunculardan özür dilene bu kurucu ortak Marcin Iwinski, bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğine dair de açıklamalarda bulundur. Göründüğü üzere CD PROJEKT RED, oyuna herhangi bir yenilik getirmeyecek. Fakat mevcut hataları düzeltmek adına gelişmeler yaşanacak.

"Eski nesil konsolları küçümsedik. Kolay olacak sandık"

Marcin Iwinski, Cyberpunk 2077'yi geliştirme sürecinde ilk amaçlarının, PC'lerde mükemmel görünecek bir oyun yapmak olduklarını istiyorlardı. CD PROJEKT RED'in kurucu ortağına göre oyun, ilk olarak PC'ler için tamamlanacak sonra da PlayStation 4 ve Xbox One'a optimize edilecekmiş. Iwinski, donanım farklarını bildiklerini fakat bu optimizasyon işleminin çok zor olmadıklarını düşündüklerini dile getiriyor. İtiraf niteliğinde bir açıklama yapan yönetici, konsolları küçümsediklerini belirtiyor.

Bundan sonra neler değişecek?

Iwinski tarafından yapılan açıklamalara göre şirket, bugün içerisinde zaten bazı hataların düzeltilmesi yapıldı. Fakat bundan sonra da çalışmalar, sorun gidermeye yönelik bir şekilde ilerleyecek. Yani şirketin vadedetmiş olduğu ücretsiz DLC ve diğer içerikler, bir süre daha az öncelikte olacak gibi gözüküyor. Geliştirici ekibin kesintisiz bir şekilde çalışmalara devam edeceğini belirten kurucu ortak mümkün olan en kısa z aman içerisinde yeni güncellemelerin geleceğini, sorunların neredeyse tamamının giderileceğini ifade ediyor. Aynı zamanda iadeler konusunda da tüm oyuncuların sakin olmaları gerektiğini dile getiren Iwinski, ilk parti iadelerin gerçekleştiğini, sürecin olağan şekilde devam ettiğini vurguluyor. Şu an için konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler bu kadardır. 


Cyberpunk 2077’nin ücretsiz DLC’si 2021 senesinde oyunculara sunulacakCyberpunk 2077’nin ücretsiz DLC’si 2021 senesinde oyunculara sunulacak
Cyberpunk 2077 hileleriCyberpunk 2077 hileleri
Cyberpunk 2077’de “bunnyhop” açığıCyberpunk 2077’de “bunnyhop” açığı

PAYLAŞ