Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan büyük veri açıklaması - Haberler - indir.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı’ndan büyük veri açıklaması

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-01 08:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının ve internet çağının her geçen daha da gelişmesiyle beraber, birçok kişi sosyal medya siteleri gibi veri tüketen internet sitelerini kullanmaya başladı. Konuyla ilgili olarak bugün gelinen noktada, üretilen bu verilerin saklanması da oldukça önem taşıyan konuların başında geliyor. Bazı şirketler, araştırmalarında kullanmak üzere kullanıcı verilerini satın dahi alabiliyorlardı. Şimdi ise konuta dair, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay‘dan büyük veri açıklaması geldi. Büyük veri kısaca birçok verinin toplanıp sınıflandırılmış, analiz edilmiş ve işlenebilir hale getirilmiş halidir.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’dan büyük veri açıklaması

İnternet kullanımının her geçen gün yaygınlaşmasının ardından, verilerin korunması ve saklanması da büyük önem taşır hale geldi. Geçtiğimiz aylarda gerçekleşen sosyal medya düzenlemeleri ile bu konuda bir adım atılırken, bir açıklama da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’dan geldi. Oktay açıklamasında, büyük verinin 3 ay içerisinde Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu’na ekleneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın yaptığı büyük veri açıklaması ise, "3 ay içerisinde kamunun elinde bulunan paylaşılabilir tüm coğrafi veriler, Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu’na eklenecek. Dolayısıyla yıl sonunda yani 3 ay içerisinde büyük veri artık elimizin altında olacak. 2020 yılı, tüm illerimizle birlikte bürokraside anlık veriye dayanan etkin yönetimi sağladığımız ve akıllı şehirler yönünde önemli adımlar attığımız bir milat olarak hatırlanacaktır" şeklinde oldu. Büyük verinin Ulusal Coğrafi Bilgi Platformu’na eklenmesi ile birlikte bu veriler, şehirlerin daha akıllı hale gelmesine yardımcı olacak.

 





PAYLAŞ