CTR (Click Through Rate) nedir? - Haberler - indir.com

CTR (Click Through Rate) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 23:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Online pazarlamada yayınlanan reklamların aldığı etkilere göre farklı reklam çalışmaları ortaya çıkmıştır. Bunlardan birisi olan CTR ise tıklamaya bağlı olarak gerçekleşen bir etkiliktir. Reklam verenler CTR’de tıklanma oranlarına bağlı olarak yayıncılara ödeme yapmaktadır. Bu aşamada en önemli detay, yüksek tıklama oranı elde etmektir. Yüksek tıklama oranının elde edilmesi ile birlikte TBM’de de o derece artış gösterecektir.

Tıklama oranları neden önemli?

Bir konuyu, ürünü ya da hizmeti araştırma doğrultusunda web sayfasına giriş yaparak içeriği okuyan kişinin bundan sonraki hareketi, eyleme geçmektir. İçerikteki tavsiyeler doğrultusunda reklama tıklayacak olan kişi, o web sayfasında etki yapmalıdır. Bu durum ne kadar çok organik bir şekilde gerçekleşiyorsa, reklam yayıncısının başarı ve aynı zamanda geliri de o kadar çok artış gösterecektir.

CTR’nin hangi şartlarda iyi olduğu ya da iyi bir tıklama oranının ne olması noktasında çok farklı tartışmalar olduğu gibi günümüzde de hala bu alanda farklı görüşler savunulmaktadır. Tüm bu tartışmalar bir yana CTR, çok farklı etkenler göre değişkenlik gösteren bir değerdir ve web site sahiplerinin içerik kalitesine bağlı olarak başarı oranı daha da yükselecektir.





PAYLAŞ