CS:GO Steam listeleme sayfasından kaldırıldı - Haberler - indir.com

CS:GO Steam listeleme sayfasından kaldırıldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-10 12:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Oyun

Valve, dünyanın en popüler oyunlarından Counter-Strike: Global Offensive'in Steam'deki listeleme sayfasını kaldırdı. Valve, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Dün akşam saatlerinde video oyun dünyasını beklenmeyen bir gelişme yaşandı. Steam'in kurucu şirketi olan Valve, bugüne kadar yayımladığı en popüler oyunlarından biri olan Counter-Strike: Global Offensive'in (CS:GO) Steam'deki listeleme sayfasını kaldırdı. Şirketin oyunu yanlışlıkla sildiği düşünülse de bu durum oyun dünyasında büyük bir yankı yarattı.

Apple ve Epic Games davasına Steam'de dahil olduApple ve Epic Games davasına Steam'de dahil oldu

Valve Steam Controller yüzünden 4 milyon dolar ceza ödeyecek

Nasıl ve neden gerçekleştirildiği bilinmeyen bu durum Steam kullanıcılarının gözünden kaçmadı. Strike: Global Offensive'in Steam listeleme sayfasına ulaşmaya çalışan kullanıcılar "404" hatası ile karşılaştılar. Steam'deki her hareketi inceleyen SteamDBInfo isimli bir platform konu hakkında tahminlerini yayımladı. Platformda yayımlanan bilgilere göre bu Valve oyunu, bilinçli ve kademeli olarak silmedi.

Valve sorunu çözdü

SteamDBInfo'daki veriler Counter-Strike: Global Offensive'in Steam'deki adının, açıklamasının, oyun dosyalarının, başarımların ve oyunun sahip olduğu etiketlerin silindiğini ve ardından oyun sayfanın tamamen kaldırıldığını gösteriyor. Bir yanlışlık olduğu düşülen bu durum eğer ki bilinçli yapılan bir eylemse bu da yetkisiz erişim sorununu gündeme getiriyor. Ancak Valve, konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadığı için şimdilik bu ihtimal söz konusu değil gibi duruyor.
Birkaç saat içerisinde durumu farkına varan Valve ise soruna sessiz sedasız bir çözüm bularak oyunu akşam saatlerinde yeniden yayımladı. Son kontrollere göre CS:GO’nun sayfası tıpkı eskisi gibi görünüyor. Ancak kısa süreli bu sorunun neden kaynaklandığı hakkında Valve’nin gün içerisinde açıklama yapacağı düşünülüyor.



Arttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecekArttırılmış gerçeklik teknolojisi üzerinde çalışan Steam OpenXR standardını destekleyecek
Apex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardıApex Legends Steam'de anlık oyuncu sayısı rekoru kırmayı başardı

PAYLAŞ