Crawl Frequency (Tarama Sıklığı) nedir? - Haberler - indir.com

Crawl Frequency (Tarama Sıklığı) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 02:45:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Tarama sıklığı, bir web sitesinin arama motoru örümcekleri tarafından ne sıklıkta ziyaret edileceği ve bu ziyaret ile birlikte site hakkında hangi aralıklarla bilgi toplayacağını açıklamaktadır. Crawl Frequency olarak bilinen ve SEO için büyük bir önem taşıyan bu durum, web sitelerinin aynı zamanda arama motorları tarafından ne kadar sevildiğinin de bir göstergesi olarak kabul edilmektedir. Temel olarak Google bot, web sitelerini ziyaret etmek ve bu sayfaların dizine eklenmesi için yeni sayfalardan veri almaktan sorumludur. Google’ın dizini, aslında büyük ve genişleyen bir bilgi kitaplığıdır ve arama motorunun tek bir arama sorgusu için yüz milyonlarca sonuç üretmesinin nedeni de bu Google bot taramalarının başarısıdır. Endeksini sürekli güncelleyerek Google, kullanıcı deneyimine (UX) yatırım yapar ve arama sonuçlarını mümkün olduğunca alakalı, faydalı hale getirmeye çalışır.

Tarama sıklığı neden bu kadar önemli?

Sayfalarınızı ve içeriğinizi organik arama sonuçlarında yükseltmenin tek yolu, bunların arama motoru dizinine eklenmesinden geçer. Web sayfalarının dizine eklenmesinin tek yolu ise sitenizin Google bot tarafından sürekli taranmasını sağlamaktır. Bu açıdan crawl frequency ne kadar düşükse, web sitesinin arama motorlarının gözünde otoritesi o kadar yüksek olacaktır.

Tarama sıklığı hangi faktörleri belirler?

Tarama sıklığını etkileyen en önemli detaylardan birisi sitenin güncelleme sıklığıdır. Yeni içerik ekleme, mevcut sayfaları ve içeriği optimize etme gibi çalışmalar, web sitesine örümceklerin daha fazla gelmesini sağlar. Google bot ayda bir defa içerik girilen siteye daha az uğramaya başlayacaktır. Dolayısıyla, siteler düzenli olarak güncellendiği ve optimize edildiği sürece taranacaktır. Bu nedenle Crawl Frequency oranını arttırmak isteyen kişilerin düzenli ve yararlı içerikleri sitesine eklemesi, doğru site haritaları ile arama motoruyla arasını iyi tutması gerekecektir.





PAYLAŞ