CPL (Cost Per Lead) nedir? - Haberler - indir.com

CPL (Cost Per Lead) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 01:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Cost Per Lead’in kısaltması olarak kullanılan CPL, Türkiye’de de aynı şekilde kullanılmaktadır. CPL’deki temel hedef, bir formun doldurulabilmesi adına hesaplanan birim maliyettir ve reklam sektöründe reklam çalışmalarının bir türüdür. Özel bir şekilde hesaplanan CPL, belirli kriterler doğrultusunda reklam verenler tarafından sunulur ve reklam yayınlayanlar tarafından web site ve diğer reklam mecralarında yayınlanır.

Facebook Hikayelerde Reklam Dönemi Başladı

CPL Nasıl Hesaplanır?

Bir reklam veren için CPL hesaplamasında maliyetin dönüşüm sonucuna bölünmesi yeterli olacaktır. Toplam reklam çalışmasında ayrılan bütçenin, elde edilen sonuca bölünmesi ile CPL sonucu öğrenilebilmektedir. 1000 TL’lik bir reklam çalışmasından 500 adet form doldurulduğu istatistiki olarak elde edilmişse, 1000 TL’nin 500’e bölünmesi ile elde edilecek 2 TL; CPL’dir. Cost Per Lead 2 TL olarak belirlenmiş olacaktır.

Yapılacak diğer reklam çalışmalarında da CPL raporlarına bakılarak yeni planlamalar ya da revizeler yapılabilmektedir. CPL’de en önemli detay, maksimum verimin alınabilmesi ve elde edilen sonucun olabildiğince düşük olmasıdır.

CPL ile ne hedeflenir?

Bu reklam versiyonundaki temel hedef potansiyel müşterilerin bulunmasıdır. Öyle ki bir ev ya da araba almayı düşünen potansiyel müşterilerin öğrenilebilmesi ve daha sonrasında o kişilere satış yapılabilmesi adına CPL dahilinde reklam çalışmaları yapılarak potansiyel müşteri verileri elde edilmeye çalışılır. Bu genelde bir anket ya da form ile gerçekleştirilir.

YouTube'da dikey reklam dönemi başlıyor!





PAYLAŞ