Cpanel iki faktörlü doğrulama nasıl kullanılır? - Haberler - indir.com

Cpanel iki faktörlü doğrulama nasıl kullanılır?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-04 22:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Cpanel ( Control Panel) Linux sunucularda hosting müşterilerinin , wepmasterların işlemlerini görsel ve interaktif olarak yapmalarına olanak sağlayan, popüler, lisans gerektiren bir web hosting kontrol paneli uygulamasıdır. Web siteleri günlük olarak bir çok siber saldırıya maruz kalmakta. Haliyle kullanıcıların bu duruma oldukça dikkat etmesi gerekiyor. Çoğu site Wordpress tabanlı olduğundan daha kısa sürede hacklenebiliyor. Ancak siteler için büyük problemlerden bir tanesi de Cpanel' in hacklenmesi. Sitelerin sunucularına veya Cpanel' ine giriş denemeleri hackerler tarafından sıklıkla yapılıyor. Brute force atakları adı verilen bu saldırılarda etkili savunmanız olabilmesi için almanız gereken en önemli önlemlerden bir tanesi de iki adımlı güvenlik sistemi.

Two factora authenntication security adı verilen sistem sayesinde web sitesi sunucusuna veya Cpanel' e girerken ek güvenlik sisteminizi almanızı sağlayacaksınız. Söz konusu özelliği açtiğinizda Cpanel' e kullanıcı ve şifreyle girdikten sonra sizden 6 haneli bir kod istenecek.

Cpanel iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl kullanılır ?

Bunun için öncelikle telefona Authenticator uygulamasını yüklemeniz gerekmekte. Telefonunuza Google Play Store ya da İOS Store uygulamasından aratarak indirip kurun. Ardından Cpanel' e girin ve alt kısımda bulunan " iki faktörlü kimlik doğruluma" yazısına tıklayarak ilgili kodu telefonunuza kurduğunuz " authenticator uygulaması" ile tarayın. Ardından kodu telefonunuza okutarak tarama işlemi gerçekleşecek. Ardından 6 haneli kod karşınıza çıkacak ve bu kod belli aralıklar ile değişecek. Hızlı bir şekilde verilen kodu Cpanel' deki bölme yazın. Bu sayede Web sitenizin Cpanel' ine girerken telefonla doğrulama kodu üzerinden güvenle giriş yapacaksınız.

 





PAYLAŞ