CPA (Cost Per Action) nedir? - Haberler - indir.com

CPA (Cost Per Action) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 00:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Reklam dünyasında reklam çalışmalardan birisi olan CPA; eylem başına yapılan ödeme olarak tanımlanmaktadır. Reklam yayıncılarının reklamlardan bir sonuç elde etmesi ile birlikte kazanç sağlayabildiği ve aynı zamanda reklam verenlerin de eylem olması halinde ödeme yapabildiği CPA; iki taraf için de avantajlar sağlamaktadır. Reklam çalışmalarında gerçekleştirilen her bir etkinlik tespit edildiğinden dolayı bir ürünün satılması, bir formun doldurulması ya da bir web sitesinin ziyaret edilmesi gibi istenen eylemin gerçekleşmesi ile birlikte CPA’dan gelir sağlanabilmektedir.

CPA’da şartlar neler?

CPA’da kesin olarak bir şarttan bahsetmek mümkün olmazken reklam çalışmaları sırasında reklam veren tarafından istenen eylem belirlenir. İçerik sahipleri, sitelerine gelen ziyaretçileri öneriler yoluyla reklam verenin alanına yönlendirerek istenen eylemi yaptırmaya çalışması CPA’da esastır. Bu durum ne kadar çok gerçekleşirse reklam yayınlayanların geliri de o kadar artacaktır.

CPA iyi bir yöntem mi?

CPA, ziyaretçi sayısı yüksek olan web sayfaları için her zaman kolay ve hızlı bir getiri sağlar. Bu bakımdan CPA’ya uygun olan bu tip web sayfalarında CPA sıklıkla kullanılmaktadır. Tam tersi olarak ziyaretçi sayısı çok düşük olan bir web sayfasında CPA’dan dönüş oranı düşük olacağından dolayı elde edilecek gelir de çok yüksek olmayacaktır.





PAYLAŞ