Counter Strike Ping sorunu ve çözümü - Haberler - indir.com

Counter Strike Ping sorunu ve çözümü

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-11 17:15:49
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

İnternetten oynanan oyunlar dişli rakiplerle karşılaşmamızı ve oyunun zevkinin daha artması için oldukça iyi bir araç ancak ülkemizde internetten oynanan online oyunların en çok sıkıntısı düşün ping sorunudur. Birçoğumuzun çocukluğumuzun veya gençliğimizin oyunu olan Counter Strike efsanesi, yenilenen oyunu ile artık internet üzerinden oynanabiliyor. İnternet üzerinden Counter Strike oynayanların da en çok şikayeti olan konu da yüksek ping olması. Oyunların yüksek ping ile oynanması , oyuncuların düşeceği dezavantajlar ile birlikte oyuncuların oyunlarda haksız başarısızlığına sebep olabiliyor. Yüksek ping sorurunu tamamen çözülemese de bu sorunu en düşük düzeyde seyretmesini sağlayabilmeniz mümkün.

Yüksek ping sıkıntısına neden olan sebepler arasında bir çok etken mevcut. Bu sebeplerden başlıcası ise oyun sunucularının ülkemizde bulunmaması geliyor. En yakın oyun sunucuları ise Avrupa' da mevcut. Bundan dolayı ping yüksek oluyor. Ping değerlerinin yükselmesine neden olan diğer etmenler ise internet hızının düşük olması, aynı modemden birden fazla bilgisayar oyununun oynanmaya çalışılması, DNS sunucularının kullanılması olarak sayabiliriz.

Counter Strike Ping sorunu nasıl çözülür ?

Bu sorunu en az seviyeye indirmek için bazı adımlar atabiliriz. İnternet üzerinden Counter Strike oynamaya başlamadan önce gereksiz çalışan uygulamaları kapatabiliriz. Bu sayede gereksiz uygulamalar kapatılarak internetin meşgul edilmesi önlenmiş olur. Daha hızlı ve akıcı bir oyun deneyimi için yapılabilecek bir diğer işlem ise oyuna girmeden önce internet tarayıcısını kapatmak olmalıdır. Bununla birlikte tarayıcı arka planda internet hizmetini kullanamayacak ve oyundaki ping değerleri düşecektir.





PAYLAŞ