Cortana Android Uygulaması Beta Olarak Yayınlandı - Haberler - indir.com

Cortana Android Uygulaması Beta Olarak Yayınlandı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-25 12:00:30
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Windows 10 ile hayatımıza giren sesli asistan servisi Cortana, Android cihazlara da geliyor. Microsoft'un Beta aşamasında yayınladığı uygulamanın büyük ses getireceği düşünülüyor.

Cortana'nın Android sürümü, Windows 10 sürümüne çok benziyor. Arayüz olarak neredeyse aynı olan Android sürümü de masaüstü sürüm gibi sorulara cevap verebiliyor. "Bugün yağmur yağacak mı?", "Sabah 8'e alarmı kur" ve "Bana şaka yap" gibi cümleler söylendiği zaman Cortana'nın Android versiyonu bize cevap verebiliyor. 

Cortana Android'e ulaşabilmek ilk önce Beta kullanıcısı onay sayfasına girip onay verme işlemleri yapılıyor. Onay sürecinden sonra "Download Cortana on Google Play" yazısına tıklanarak Cortana Beta sürümü Google Play üzerinden indirilebiliyor. 

Cortana Android ile Windows 10 yüklü bir PC'ye, tablete yada mobil cihazla senkronizasyon yapılabiliyor. Sadece Amerika Google Play'den ücretsiz indirilebilen Cortana, önümüzdeki dönemde tüm dünyada indirilebilir hale gelecek ve iOS versiyonunun da yakın gelecekte yayınlanacağı duyuruldu. 





PAYLAŞ