Corsair ve ASUS'tan dev ortaklık - Haberler - indir.com

Corsair ve ASUS'tan dev ortaklık

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 35 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-14 13:20:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bilgisayar ve oyuncu ekipmanı pazarındaki büyük isimlerden olan Razer Chroma, sahip olduğu Pazar hakimiyeti ile dikkat çekiyor. Bu hakimiyete karşılık Corsair ve Asus şirketleri tarafından mevcut bulunan aydınlatma sistemleri için akıcı bir entegrasyon anlaşmasına giderek büyük bir ortaklık yaptıkları duyuruldu. Zaman zaman teknoloji dünyasında şirketlerin çeşitli noktalarda büyük ortaklıklar yaptığı biliniyor. Bilgisayar bileşenleri tarafında ise son dönemde RGB aydınlatma özelliğinin dikkat çektiğini ve tüketiciler tarafından yoğun bir şekilde tercih edildiği biliniyor. Öyle ki artık düşük seviye oyuncu ekipmanlarında bile RGB aydınlatma sistemleri görüyoruz. Bu sektörde ise bir ekosistem oluşturmak oldukça önemli bir faktör diyebiliriz.

Corsair ve Asus ortaklığa gitti

Çok daha renkli çok daha havalı: MSI Raider RGBÇok daha renkli çok daha havalı: MSI Raider RGB

Sektörün önemli isimlerinden olan Razer Chrome’a bu kapsamda RBG aydınlatma noktasında geniş bir ürün yelpazesi ve kullanıcı kitlesine sahip durumda. Ayrıca üçüncü taraf üreticiler içinde lisanslama gerçekleştiriyorlar. Razer’a rakip olarak şimdi ise ASUS ve Corsair ikinci büyük ekosistemi oluştrma adına bir ortaklığa gidiyor. İlk olarak CES 2020 fuarında bir araya gelen şirket RGB aydınlatma noktasında iş birliği yaptıklarını duyurdu. Bu iş birliği ile beraber ASUS Aura Sync ve Corsair iCUE yazılımları birbirlerine entegre edilecek. Bu kapsamda hem Corsair İCUE hem de ASUS Aura Sync destekli RGB ürünleri tek bir yazılım ile kontrol edilebilecek. Daha öncesinde ise bazı aparatlara ihtiyaç duyuluyordu.

Anlaşma kapsamında ise RGB RAM bellek, kasa ve fan gibi ürünler için önümüzdeki günlerde uyumlu entegrasyonun gerçekleşmesi bekleniyor.  


HyperX Alloy FPS RGB Klavye incelemesi!HyperX Alloy FPS RGB Klavye incelemesi!
Asus Yeni RGB Işıklı Modemini Tanıttı!Asus Yeni RGB Işıklı Modemini Tanıttı!

PAYLAŞ