Corona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyor - Haberler - indir.com

Corona virüs nedeniyle Google Meet ücretsiz oluyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 14:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Bildiğiniz üzere corona virüse karşı tedbir almak için evlere kapanılan şu günlerde görüntülü görüşme uygulaması Zoom, zirveye yerleşmeyi başarmıştı. Bunun üzerine harekete geçen teknoloji şirketleri kendi görüntülü görüşme uygulamalarını geliştirmeye ya da yenilerini üretmeye yönelik harekete geçti. Bunlardan biri de Google. Google'ın, Zoom'a rakip olan konferans uygulaması Google Meet ile ilgili yeni bir gelişme daha ortaya çıktı. Google tarafından kısa bir süre önce yayınlanan resmi blog yazısında konuyla ilgili olan detaylardan da anlaşıldığı üzere en azından bir süre Google Meet ücretsiz olarak kullanılmaya devam edecek. 

Zoom'un rakibi Google Meet ücretsiz kullanılacak

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google tarafından şimdiye kadar sadece Google G Suite aboneleri için kullanıma sunulan ve kullanıcılar tarafından da ilgiyle tercih edilen çevrimiçi konferans uygulaması, tüm Gmail kullanıcıları için ücretsiz olarak sunulmaya başlanacak. Bu uygulama Mayıs 2020 yılının ilk haftası itibariyle başlanacağının altını çizmekte de fayda vardır. 

Zoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyorZoom şirket politikalarını ihlal eden kullanıcıları tespit edebilmek için yapay zeka kullanıyor

Google'ın yayınlamış olduğu blog yazısında yer alan detaylara göre Corona virüs salgını nedeniyle bu şekilde bir karar verildi. Fakat ne yazık ki bundan sonra tamamıyla ücretsiz olarak kullanılmayacak. Daha sonrasında 60 dakika kullanım sınırlaması ile yoluna devam etmesi bekleniyor. 

Popüler görüntülü görüşme uygulaması Zoom rakibi denildiği zaman özellikle iş dünyasında ilk akla gelen işim olan ve aynı zamanda sıklıkla da kullanılan Google Meet uygulaması, tüm Gmail kullanıcıları Mayıs 2020 tarihinden itibaren denenebilir olacak. Bunun yapılması için web üzerinden meet.google.com adresine ulaşmak yeterli olacaktır. Tüm bunların yanı sıra aynı zamanda Google, yine ücretsiz olarak hem Android hem de iOS mobil işletim sistemleri için Meet'in mobil işletim sistemli akıllı cihazlarında da kullanılacak. Nitekim sadece web üzerinden değil, mobil cihazlar üzerinden de ücretsiz olarak kullanmak mümkün hale getiriliyor.


Google Meet artık 16 katılımcıyı destekliyorGoogle Meet artık 16 katılımcıyı destekliyor
Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?Zoom nasıl güvenli bir şekilde kullanılır?
Facebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyorFacebook Messenger Rooms, Zoom'a rakip oluyor

PAYLAŞ