Corona virüs Mozilla’yı yeniden yapılanmak zorunda bıraktı - Haberler - indir.com

Corona virüs Mozilla’yı yeniden yapılanmak zorunda bıraktı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-08-12 19:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Pazarda yer alan teknoloji ve yazılım şirketleri yaşanan pandemi sürecinden etkilenmeye devam ediyor. İnternet tarayıcısı denildiği zaman akla gelen başlıca isimlerden olan Firefox’un geliştiricisi Mozilla’dan gelen yeni açıklamalar, işlerin yolunda gitmediğini gösteriyor. Özellikle küçük şirketler daha çok finansal açıdan zor günler geçirirken, Chrome liderliği bulunsa da popülerliği devam eden Firefox’da bu zor günler geçiren isimlerden oldu. Corona virüs salgını sonrasında 250 kişinin işten çıkarılması başta olmak üzere Mozilla Corporation’un önemli bir yapılanma sürecine girdiği duyurulmuştu.

Mozilla, Corono’dan etkilenmeye devam ediyor

Mozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyorMozilla Flash desteğini tamamen sonlandırıyor

Yeniden yapılanma süreci bu noktada işten çıkarmalar ile sınırlı olmadı. Şirket, yeni ürünlerinden bazılarını geliştirmeyi durdurmayı planlıyor. Öyle ki elde edilen gelirlerin ihtiyaçlarını karşılaması için ek maliyetlerden de kurtulmak istiyor. Ancak şirketin vazgeçmeyi düşünmediği bazı projeler de bulunuyor. Bu noktada Firefox’un haricinde Pocket, Hubs sanal gerçeklik projesi, yeni VPN hizmeti, Web Assembly ve diğer gizlilik ve güvenlik ürünlerine odaklanma devam edecek.

Yeniden yapılanmanın Firefox’un gelişimini nasıl etkileyeceği belirsizliğini koruyor. Ancak tarayıcının yavaş gelişmesinden rahatsız olanların endişesi artacak gibi duruyor. Öyle ki finansal beklentilerin karşılanamaması, Mozilla’nın reklam odaklı bir iş modeline geçiş yapmasına sebep olabilir. Genel tabloda ise Firefox’un Chrome’a karşı daha da fazla zorlanması bekleniyor. Bakalım Firefox’un yaşamış olduğu bu ekonomik krizin ilerleyen safhalarında ne gibi değişikler yaşanacak göreceğiz. Şuan için açıklamaların bu yönde olduğunu belirtelim.


Mozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandıMozilla Firefox 78 güncellemesi yayımlandı
Mozilla'nın VPN uygulamasının tam sürümünü yayımlandıMozilla'nın VPN uygulamasının tam sürümünü yayımlandı

PAYLAŞ