Conversion Rate (Dönüşüm Oranı) nedir? - Haberler - indir.com

Conversion Rate (Dönüşüm Oranı) nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 20:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

İnternette gerçekleştirilen faaliyetlerden istenen sonuçların alınabilmesi, conversion rate ile ölçülmektedir. Kullanıcılardan istenen davranışın yapılıp yapılmadığına göre belirlenen conversion rate, aynı zamanda çalışmaların başarısını da göstermektedir. Bu anlamda bir web sitesindeki çıkış oranının düşürülmesi, ziyaretçilerin farklı alanlara yönlendirilmesinin sağlanması ya da bir email tanıtımında kullanıcıların web sitesine bağlantılar aracılığı ile gelmesi, birer conversion rate ölçüm kriterleri arasındadır.

Conversion rate ile veri analizi

Ziyaretçi davranışlarının ölçülebildiği her alanda Conversion Rate ile ilgili bilgi alınması mümkündür. Gerek Google servisleri gerekse de diğer uygulamaların kullanılması ile sağlanacak olan oranlar, çalışmaların dönüşüm oranı hakkında gerekli bilgileri sunar. Çalışmaları daha başarılı olabilmesi adına dönüşüm oranları incelenerek bu doğrultuda yeni planlamalar yapılması gerekebilir.

Dönüşüm oranının hesaplanması sırasında kişilerin dikkat etmesi gereken detay, beklenen davranıştır. Bir mesajda kullanıcıların sadece web sitesine girmesi hedefleniyorsa conversion rate, yönlenen kullanıcıların ölçülmesi ile elde edilebilir. Fakat hedef kullanıcıların web sitesinden alışveriş yapmasıysa web sitesinden alışveriş yapan kişilerin oranına göre conversion rate belirlenmelidir.

Conversion rate nasıl hesaplanır?

Çalışmalar sonrasında 200 tıklama alan bir çalışmada 10 kişi alışveriş yapmışsa;

10 / 200 = 0,05

Olarak hesaplama yapılır ve dönüşüm oranı belirlenebilir.





PAYLAŞ