Contextual Advertisement nedir? - Haberler - indir.com

Contextual Advertisement nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-14 21:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Reklam çalışmalarında son dönemlerin en çok ilgi gösterilen faaliyetlerinden birisi olan contextual advertising, ziyaretçilere yönelik özel reklamların gösterilmesini ifade etmektedir. Bir kullanıcının ilgisini çekecek ve reklamların daha cazip kılınmasını sağlayacak olan pek çok eylemi içeren contextual advertising, aynı zamanda reklam çalışmalarından daha yüksek verim alınmasını sağlamaktadır.

Adblock Alternatifi 5 Uygulama

Adblock, Kendi Reklam Ağını Oluşturdu!Adblock, Kendi Reklam Ağını Oluşturdu!

Contextual advertising nasıl çalışır?

Kullanıcıya yönelik reklamların yayınlanabilmesi adına kullanıcı verileri kullanılmaktadır. Bu nedenle contextual advertising çalışmalarının başarılı olabilmesi adına kullanıcıları verilerinin doğru bir şekilde alınması gerekmektedir. Bu veriler ise tarayıcılardan sağlanmaktadır. Kişilerin yaptığı aramalar, giriş yaptığı web siteleri ve webdeki tüm sorgulamaları contextual advertising dahilinde değerlendirilir ve elde edilen verilerle eşleşen reklamlar kullanıcılara sunulur.

Google Adsense gibi dünyanın en geniş reklam servislerinden birisi olan mecrada dahi contextual advertising kapsamında çalışmalar yapılır. Daha önce internette bir bot modeli arayan kullanıcı, daha sonra karşısına çıkacak reklamların büyük bir bölümünde bot modellerini ve fiyatlarını görecektir. Bu durum kişilerin farklı ve avantajlı botlara ulaşmasını sağlayacağı gibi reklamlardaki tık oranı yükselecektir. Bu olumlu gelişme, reklam yayınlanan kişilerin de yine reklamlardan en üst seviyede gelir elde etmesini sağlamaktadır.


37.000 kişi Sahte Adblock Plus Eklentisini İndirdi!37.000 kişi Sahte Adblock Plus Eklentisini İndirdi!
Adblock Alternatifi 5 UygulamaAdblock Alternatifi 5 Uygulama

PAYLAŞ