ColorOS 12’nin çıkış tarihi, OPPO tarafından açıklandı - Haberler - indir.com

ColorOS 12’nin çıkış tarihi, OPPO tarafından açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-13 14:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Başarılı şirket OPPO, uzun bir süredir üzerinde çalışmalar yaptığı ColorOS 12'nin çıkış tarihini resmi olarak açıkladı. Çin merkezli şirketinin arayüzü 16 Eylül günü duyurulacak. 

OPPO, kısa bir süre önce OnePlus ile iş birliği içerisinde hazırladığı yazılım kısmında büyük bir hamle yaptı. Her iki şirket arasında bu ortaklık hem OPPO hem de OnePlus telefonlar adına daha faydalı bir arayüz deneyimi sunmayı hedefliyor. OPPO şirketinin kısa bir süredir ColorOS 12 arayüzü ile ilgili olarak çalışmalar yaptığına dair çeşitli haberler vardı. Şirket yakın zaman içerisinde bu arayüz güncellemesine onay verdi ve şimdi de piyasaya süreci tarihi resmi olarak açıkladı. 

Oppo'nun yeni arayüzü ColorOS 12 duyurulduOppo'nun yeni arayüzü ColorOS 12 duyuruldu

ColorOS 12, 16 Eylül’de kullanıcıların karşısına çıkacak

Teknoloji dünyasının liderleri, özellikle de bu ay çeşitli etkinlikler düzenleyerek yepyeni ürünlerin duyurusunu yapacak. 14 Eylül günü Apple etkinliği yapılması beklenirken, hemen ardından 15 Eylül'de ise Xiaomi'nin etkinliğini görmek mümkün olacak. Her ikisinin ardından ise OPPO, 16 Eylül günü bir etkinlik düzenleyerek yeni arayüzünü kullanıcıların karşısına çıkaracak. OPPO’nun bir sonraki arayüzü ColorOS 12, Android 12 işletim sisteminin baz alacak ve "Da Vinci" kod adı ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Yeni arayüz hakkında elde edilen bilgiler şu an için oldukça kısıtlı gözüküyor. Fakat güvenilir kaynaklar üzerinden elde edilen bilgilere göre Digital Chat Statiton’a göre ColorOS 12, çoklu ekran işbirliğine sahip olan "Çapraz Ekran Bağlantısı" adlı bir yenilik ile sunulacak.

Bunun yanı sıra aynı zamanda OPPO bazı özellikler için; Xiaomi’nin MIUI, Meizu’nun Flyme ve OnePlus’ın da OxygenOS sistemini örnek alacak. Yeni yazılıma ek olarak ise OPPO'nun, aynı zamanda farklı ürünlerin de tanıtımını yapacağı sızıntılar arasındadır. Çinli şirket, ön plana çıkan bilgilere göre16 Eylül günü tablet ve akıllı saat de duyurmayı düşünüyor. Bu bilgiler, daha önce sızdırılan ColorOS 12 afişinde görülmüştü ve ürünlerin isimleri hakkında ise net bir bilgi şu an için yoktur.

 


ColorOS 12 çıkış tarihi ve özellikleriColorOS 12 çıkış tarihi ve özellikleri

PAYLAŞ