Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Çok konuşulacak hacklenme olayı sonrası Twitter açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-07-16 11:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Dün akşam saatlerinde büyük bir hacklenme olayıyla karşı karşıya kalan Twitter yeni bir önlem alarak doğrulanmış hesapların tweet atmasını bir süreliğine engelledi.

Dün akşam sizlerle Twitter’a gerçekleştirilen siber saldırının detaylarından bahsetmiştik. Bir grup hacker Twitter’da yüksek takipçisi olan genelde tanınmış kişi ve kurumların içinde bulunduğu doğrulanmış hesapları ele geçirerek bu hesaplardan Bitcoin dolandırıcılığı yapmıştı. Elon Musk, Apple, Bill Gates, Jeff Bezos, Uber gibi milyonlarca takipçiye sahip hesaplardaki bir açığı kullanan hackerlar saldırılan binlerce dolar kazandı. Saldırının ardından akıllara “Twitter hesapları nasıl ele geçirildi?” sorusu düştü.

Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.

Hacklenen hesaplardaki Bitcoin paylaşımlarıyla anlık olarak mücadele veren Twitter paylaşımları sürekli silinse de hackerlar bu paylaşımları yeniden ekliyordu. Bu şekilde uzun bir mücadele veren sosyal medya devi ise bu sorunun önüne geçebilmek için çareyi bir süreliğine onaylı hesapların tweet atmasını engellemekte buldu. Twitter’ın İcra Kurulu Başkanı Jack Dorsey, bu eylemleri “sosyal mühendislik saldırıları” olarak nitelendirdi. Konu hakkında açıklama yapan Twitter yetkilileri Twitter’daki tüm onaylı hesapların tweet paylaşımlarını ve şifre doğrulama adımlarını askıya aldıklarını belirtti.

Saldırganlar Twitter çalışanlarını da hedef aldı

Ayrıca açıklamada bu saldırıyı gerçekleştirenlerin bazı Twitter çalışanlarını hedef aldığı belirtildi. Saldırganların eş zamanlı bir şekilde hesaplara saldıkları ve bunu yaparken Twitter’ın dahili sistemlerini kullandıkları da ifade edildi.

Bu açıklama Twitter’in güvenlik sisteminde bazı açıkların olduğunu da ortaya çıkardı. Jack Dorsey, hackerların neler ele geçirdiklerini ve neden böyle bir saldırıda bulunduklarını araştırmaya devam edeceğinin de altını çizdi.

Twitter hacklendi! Elon Musk, Jeff Bezos gibi ünlü isimlerin hesaplarından dolandırıcılık yapılıyor!

Hesabı ele geçirilen kullanıcıların profilinde yayımlanan tweetleri silen 14 yıllık şirket bu durumun geçici olduğunu vurguluyor. Saldırıların nedenini araştıran Twitter’ın gerekli güvenlik önlemleri alınmadan doğrulanmış hesapların tweet paylaşılmasına izin vermesi beklenmiyor.

Twitter Support sayfasından yapılan açıklamalar, doğrulanmış hesapların paylaşım yapmasını engelleme hamlesinin nedenlerini açıklıyor.

Şimdilik Twitter’da isminin yanında mavi tik bulunmayan ve doğrulanmamış hesaba sahip olan kullanıcılar paylaşım yapmaya devam edebiliyor. Ancak yine de Twitter kullanıcısıysanız gelebilecek dolandırıcılık paylaşımlarına karşı dikkatli olmanızda ve ters bir durumla karşılaşırsanız tweeti şikayet ederek bildirmenizde fayda var.

Twitter bünyesinde çalışan çok sayıda mühendis, hackerların Twitter’ın güvenlik sistemlerine nasıl sızmayı başardıklarını ve bu sistemleri nasıl kendi lehine kullanabildikleri konusunda detaylı bir araştırma yürütüyor. Şirkette çalışan üst düzey yetkililerde şuanda güvenlik önlemleri nedeniyle Twitter’ın dahili sistemlerini kullanamıyor.

 

 


Geliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecekGeliştirilen algoritmalar siber saldırıları engelleyecek
Kullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisiKullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisi

PAYLAŞ