Çok az kişinin bildiği gizli Android jestleri - Haberler - indir.com

Çok az kişinin bildiği gizli Android jestleri

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-12 09:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Soru-Cevap

Her bir akıllı cihaz kullanıcısı cep telefonunun verimliliğini artıracak özellikler hakkında bilgi edinmek ister. Android cihazınızın verimliliğini artırmak ve cihazınızın kullanımını profesyonel hale getirmek için en iyi beş farklı gizli özellik üzerine hazırladığımız bu yazımız ile beraber cihazınızı daha verimli kullanabilirsiniz. Profesyonel kullanım alanları Android deneyiminizi daha kaliteli hale getirecektir. Akıllı cep telefonunuzu olduğundan daha fonksiyonel bir şekilde kullanmak için bilmeniz gereken detaylar vardır. Bu detaylar hakkında bilgi edinmek için yazımı9zdan faydalanabilirsiniz. 

Android cihazınız kullanımınızı profesyonel hale getirecek jestler 

Tek parmakla yakınlaştırma

Her bir akıllı cihaz kullanıcısı iki parmağını kullanarak ve çimdik yaparak ekranı yakınlaştırma eylemini kullanmayı tercih eder. Fakat birçok kullanıcı Android akıllı cep telefonunuzun tek parmak ile kullanarak zum yapmayı destekleğini bilmiyor. Tek parmağınızı kullanarak cihazınızın ekranını yakınlaştırmak birçok durumda işinizi kolaylaştıracaktır. Yani örnek vermek gerekirse, araç kullanırken haritayı yakınlaştırmak isterseniz tek parmağınızı kullanarak yakınlaştırma işlemini hızla yapabilirsiniz. 

Bölünmüş ekran kısayolu

Android akıllı cep telefonlara getirilen birçok ilginç özellikten biri olarak karşımıza çıkan bölünmüş ekran özelliği kullanıcılara daha fonksiyonel bir kullanım sunar. Bu özellikten faydalanarak birden fazla uygulamayı aynı ekranda açabilirsiniz. 

Sitem kullanıcı arayüzü düzenleyicisini etkinleştirmeniz hal,inde bölünmüş ekran görünümünü kullanarak akıllı cihazınızı olduğundan daha verimli hale getirebilirsiniz. Bu sayede bölünmüş ekran görünümünde son açılan uygulamalar arasından seçim yapmak son derece kolaydır. 

Sürükle ve bırak jesti

Sürükle bırak özelliği henüz tüm uygulamalar tarafından desteklenen bir özellik olmasa da sürükle bırak metin özelliği bölünmüş ekran modunda çalışırken ve bir penceredeki metni diğer pencereye kopyalamak istediğiniz taktirde son derece kullanışlıdır. Bu özelliği kullanarak artık tek yapmanız gereken metni seçmek olacak. Ardından ise diğer pencereye sürükleyip bırakmanız yeterlidir. Söz konusu bu özellik bir pencereden diğer pencereye herhangi bir ögeyi kopyalama yapma işlemini daha hızlı hale getirir fakat uygulamanın olduğundan daha fazla fonksiyonelliğe sahip olması için daha fazla uygulamanın buna destek vermesi gerekir. 

Gboard jestleri

Ekran boyutu küçük olan Android akıllı cihazlarda karmaşık metinleri düzenlemek olduğundan daha zordur. Bu durum karşısında ise Gboard devreye girer ve bu sorunu ortadan kaldırır. Ekranda yer alan imleci istenilen yöne hareket ettirmek için boşluk çubuğuna basılı tutup kaydırmanız yeterlidir ve parmağınızı da kullanarak ekrandaki hatalı olan kısmı seçmek olduğundan çok daha kolaydır. 

Chrome'da sürükleme jestleri

Tarayıcılar arasında oldukça popüler olan Chrome'da bir sekmeden diğer bir sekmeye geçmek için sağ üst kısımda yer alan sekme butonunu seçebilirsiniz. Fakat bunu çok daha kolay bir şekilde adres çubuğunda sağa ya da sola hızlıca kaydırmanız ile de yapabilirsiniz. Tarayıcı üzerinde yer alan adres çubuğunu aşağıya kaydırdığınızda, açtığınız tüm sekmelerin listesi karşınıza çıkar. Belkide tüm uygulamalar arasında en kullanışlı jest hareketlerinden biri olarak dile getiriliyor. Bu adımları takip ederek akıllı cihazınızdan daha donanımlı bir şekilde faydalanabilirsiniz. 

 





PAYLAŞ