CoinVault Saldılarından Kurtulmanın Yolu Bulundu! - Haberler - indir.com

CoinVault Saldılarından Kurtulmanın Yolu Bulundu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-04-20 12:00:55
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Kaspersky Lab'ın güvenlik uzmanları, aynı zamanda bu kötü amaçlı yazılım örneklerini analiz ederek, dosyaların şifresini açabilen ve CoinVault zararlı programını virüslü bilgisayarlardan silebilen bir şifre çözme aracı tasarladı.

Kaspersky Lab ve Hollanda Polis Teşkilatı Ulusal Yüksek Teknoloji Suç Birimi (NHTCU) tarafından çevrimiçi olarak kullanıma sunulan bir şifre çözme anahtarları deposu ve bir şifre çözme uygulaması sayesinde CoinVault fidye yazılımı kurbanlarının suçlulara herhangi bir ödeme yapmadan verilerini geri almak için bir şansı bulunuyor. İlgili anahtarlar ve araç, nasıl uygulanacakları konusunda net talimatlarla birlikte noransom.kaspersky.com adresinde bulunabilir.

CoinVault, kurbanların çoğunluğu Hollanda, Almanya, ABD, Fransa ve İngiltere'de olmak üzere 20'nin üzerinde ülkede 1000'den fazla Windows tabanlı makineye bulaştı.

Kurbanlara ayrıca Belçika, Avusturya, İsviçre, Norveç, İsveç, Lüksemburg, Danimarka, Slovakya, Slovenya, İspanya, İtalya, Macaristan, İrlanda, Hırvatistan, Rusya, Kanada, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Endonezya, Tayland, Güney Afrika, Avustralya, Yeni Zelanda, Panama, Dominik Cumhuriyeti ve Meksika'da da rastlandı.





PAYLAŞ