Coinbase'deki akıl almaz açık! - Haberler - indir.com

Coinbase'deki akıl almaz açık!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-04-03 10:20:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Teknoloji

Küresel para ekonomisinin yeni yasal olmayan para birimi dijital paralar dünyayı hızla sarmaya devam ediyorlar. Bu para öylesine popüler oldu ki küresel pazarda borsaya bile sahipler. Birden fazla şekilde yer alan kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, yaptığı hatalar ile sık sık gündemde yer alıyor. Şubat ayında Bitcoin krizini yeni atlatan şirketin şu günlerdeki  güncel krizi ise kripto paralarda ikinci büyük değerde olan para birimi Ethereum hakkında oldu.

Kullanıcıların fark edince oldukça şaşırdığı hata Hollanda menşeili finansal teknoloji şirketlerinden VI tarafından ortaya çıkarıldı. Geçen Aralık ayında patlak verdiği düşünülen hatanın uzun süre fark edilmediği belirlendi. Ortaya çıkan bu açığa göre borsadaki kullanıcılar hiçbir ücret ödemeden istedikleri kadar Ethereum dijital para birimine sahip olabiliyorlardı.

Açığın Ocak ayının sonlarına doğru farkedilmesiyle birlikte Coinbase Hollandalı teknoloji şirketine 10.000 dolar ödül verdi. Söz konusu açığın kaynağının Coinbase' in Ethereum akıllı sözleşmelerindeki bir kurulum eksikliğinden kaynaklandığı belirlendi. Aslında Hollandalı teknoloji şirketi VI' da bu hatayı bir tesadüf sonucu ortaya çıkardı. Teknoloji şirketi çalışanlarına yıl başı hediyesi vermek için Coinbase' i kullanmayı planlıyorlardı ancak gerekli işlemler gerçekleştirilirken bu hata ile karşılaşıldı.

Hataya göre Coinbase ile Ethereum almak istediğinizde yazılım sizi bakiyenizin olmadığına dair uyarıyordu. Fakat dijital cüzdanınıza almak istediğiniz Ethereum miktarı sistemin uyarmasına rağmen yatıyordu ve ücretsiz bir şekilde Ethereum sahibi oluyordunuz.





PAYLAŞ