Çoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı - Haberler - indir.com

Çoğunlukla devlet kurumlarının kullandığı Windows XP'nin kaynak kodları internete sızdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-09-28 14:45:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Tam 43 GB’lık devasa bir torrent dosyasını paylaşan bir kişi, Windows XP kaynak kodlarını sızdırdığını iddia etti. Söz konusu bu yeni iddiaya göre kaynak kodları hackerların elinde zaten yıllardır yer alıyordu. Son iki ayın tamamen sızdırılmış olan Windows kaynak kodlarını derlemeye ayırdığını iddia eden bu kişi, elindeki tüm koleksiyonu ve arşivi 43 GB büyüklüğünde bir torrent olarak yayınladı. Eğer bu iddialar doğru ise Microsoft’un en unutulmaz işletim sistemlerinden olan Windows XP’nin Sp1 ve diğer tüm sürümlerinin de kaynak kodları çevrimiçi olarak sızdırılmış diyebiliriz.

Oldukça büyük bir boyuta sahip olan Windows XP ve Windows Server 2003’ün kaynak kodlarının sızdırılmadığı ve diğer yandan MS DOS 3.30, MS DOS 6.0, Windows 2000, Windows CE 3, Windows CE 4, Windows CE 5, Windows Embedded 7, Windows Gömülü CE, Windows NT 3.5 ve Windows NT 4’nde içerisinde yer aldığı ifade ediliyor.

Windows bilgisayarın kaç bit olduğuna nasıl bakılır?Windows bilgisayarın kaç bit olduğuna nasıl bakılır?

Windows XP kaynak kodları sızdırılmış olabilir

Microsoft kurucusu olan Bill Gates, hakkında bazı komplo teorilerine ait videoları da içinde barındıran bu torrenti indirmek isteyenler içi sadece Windows XP ve Windows Server 2003 kodlarını içeren 2.9 GB’lık bir zip dosyası bulunduruyor. Kodları sızdıran kişiye göre Windows XP kaynak kodları hackerların elinde zaten yıllardır bulunuyordu. Ancak ilk defa kamuoyunda açık olarak paylaşılmış durumda.

Microsoft’un söz konusu kaynak kodlarının gerçekten Windows XP’ye ait olup olmadığı henüz bilinmiyor. Bu noktada henüz sızdırılan içeriğin gerçekten Windows XP’ye ait olup olmadığı bilinmiyor. Modern Windows 8, 8.1 ve Windows 10 sürümleri, yaklaşık 20 yıl önce piyasaya sürülen Windows XP ile aynı kodları kullanmıyor ise söz konusu bu sızıntı diğer kullanıcıları ilgilendirmiyor. Bakalım Microsoft cephesinden konu hakkında açıklama gelecek mi göreceğiz.


Windows 10’un yeni görüntülü görüşme özelliği Meet NowWindows 10’un yeni görüntülü görüşme özelliği Meet Now
Windows 10 Creators Update nasıl yüklenir?Windows 10 Creators Update nasıl yüklenir?

PAYLAŞ