Çocukların ödev sorunu 1800 yıl öncesinde de varmış! - Haberler - indir.com

Çocukların ödev sorunu 1800 yıl öncesinde de varmış!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-18 21:30:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Okula giden çocukların en büyük şikayetlerinden bir tanesi olan ev ödevlerinin bundan 1800 yıl önce de olduğu ortaya çıktı. İşte konu ile ilgili ilginç detaylar.

Yapılan arkeolojik çalışmalar sonucunda bulunan ahşap levhada yer alan yazılar çözüldü. Yazılar, 1800 yıl öncesindeki yaşama dair pek çok ayrıntıyı da sunuyor. 

Youtube ödev satışı yapan kanalları kapatıyorYoutube ödev satışı yapan kanalları kapatıyor

Youtube ödev satışı yapan kanalları kapatıyor

Ahşap levhada ne yazıyor?

Ahşap levha üzerinde “Sadece Arif insanların tavsiyelerine uy.” “Bütün arkadaşlarına güvenmemelisin” şeklinde ifadelerin yer aldığı ve tüm ifadeler incelendiğinde tabletin bir ilkokul çocuğunun ev ödevi olduğu anlaşıldığı ifade edildi.

Levhadaki ödev dikkat çekti

Levhada yer alan diğer bilgilerde matematik ödevi, okuma alıştırmaları gibi pek çok farklı detayların da yer aldığı ifade edildi. Üstelik çarpım tablosu gibi günümüzde kullanılan matematik bilgilerinin de levhadan yer almış olması, bu konuda eğitimin tarihine de farklı bir boyut kazandırdı. Üstelik arkeologlar tarafından yapılan değerlendirmelerde öğretmenlerin tabletlere yazmış olduğu bilgilerin öğrenciler tarafından farklı tabletlere geçirildiği ve bulunan bu tabletin de yine bir öğrenci tabletine ait olduğu ifade edildi.

Tabletin tarihlendirildiği dönemlerde Mısır'da örgün bir eğitim sisteminin olduğu biliniyordu. Fakat bu eğitimden varlıklı ailelerin zengin erkek çocukları yararlanabiliyordu. Bu bakımdan tablette yer alan yazıların küçük bir erkek öğrenci tarafından yazıldığı öne sürülüyor. Fakat yine de bu konuda kesin bir bilgi mevcut değil.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ