Çocuklara Programlama Öğreten iPad Uygulaması: ScratchJr (Video) - Haberler - indir.com

Çocuklara Programlama Öğreten iPad Uygulaması: ScratchJr (Video)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

Mobil uygulama geliştiricisi MIT Media Lab, Tufts University ve Playful Invention Company işbirliğiyle ortaya çıkan iPad uygulaması ScratchJr, 5 - 7 yaş aralığındaki çocukların programlama öğrenebilmelerini hedefliyor.

Herhangi bir kodlama dilini veya metnin kullanılmadığı ancak çeşitli görseller ve yönlendirmelerle eğlenceli bir programlama öğreticisi olan uygulama sayesinde çocuklar, kendi hikayelerini ya da oyunlarını kolay bir şekilde oluşturabiliyorlar.

ScratchJr

Sadece İngilizce dil desteğine sahip olan uygulama çocuklara, hikaye veya oyun içindeki karakterleri çizebilme ve renklendirme gibi seçenekleri sunabiliyor.

Çeşitli yönlendirmeler eşliğinde akış ve kontrol imkanı da bulunan ScratchJr sayesinde çocuklar programlama mantığını ve algoritma mantığını kavrayarak, küçük ve basit programlar ortaya çıkarabiliyorlar.

Özellikle çocuklarına kullandırmaları için ebeveynlere tavsiye edeceğimiz ScratchJr şimdilik iPad cihazlar için indirmeye sunulmuş durumda. Uygulamanın Android sürümü bu yılın sonunda, bilgisayar yazılımı ise 2015 yılının başında piyasaya sürülecek.

Ücretsiz olarak yayınlanan iPad için ScratchJr uygulamasını aşağıdaki bağlantı aracılığıyla indirebilir, geliştirici tarafından yayınlanan ScratchJr Tanıtım Videosu'nu izleyebilirsiniz.




ScratchJr Tanıtım Videosu


PAYLAŞ