Çocuklara özel Instagram Kids mi geliyor? - Haberler - indir.com

Çocuklara özel Instagram Kids mi geliyor?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-19 13:01:03
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Genç ve çocuklara yönelik yeni düzenlemeler yapan Instagram, Kids olarak yeni bir uygulama geliştirebilir.

Çocukların ve genç yaştaki kullanıcıların daha fazla aktif olmaya başladığı Instagram’da yeni riskler de ortaya çıkmaya başladı. Konuyla ilgili ilk açıklamalar ise Instagram‘ın en üst düzey yöneticisi Adam Mosseri’den geldi. Facebook ile birlikte Instagram’ı kullanan kullanıcı yaşında düşüş görülmeye başlanması, şirketin de bu konuda seçenekler üzerinde düşünmesini zorunlu kılıyor. Adam Mosseri tarafından yapılan açıklamalarda, mevcut durumun ve genç yaştaki kullanıcıların Instagram tarafından yakından takip edildiği ve bu konuda farklı modeller üzerinde çalışıldığı belirtildi.

WhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecekWhatsApp, Instagram Reels videolarını direkt oynatabilecek

Yeni Instagram Kids gelebilir!

Instagram için Instagram Kids adında yeni bir platform getirilebilir. Benzer bir girişim 2017 yılında Facebook tarafından atılmış ve Messenger Kids olarak çocuklara yönelik özel bir uygulama geliştirilmişti. Ancak beklentileri karşılamayan ve pek çok tepki alan bu uygulama, yaşanan skandal sonrasında kapatılmak durumunda kalmış ve 2 yıllık yayın hayatının ardından Facebook tarafından geri çekilmişti.

Instagram Kids için Instagram tarafından böyle bir adım atılması riskli görünüyor. Zira daha önce denenen ve başarılı olmayan bir platformun çok daha farklı yenilikler sunması ve güvenlik açısından da kusursuz olması gerekiyor. Bununla birlikte Instagram için yeni bir uygulama ya da özelliğin getirilmesi zorunlu. Zira şu andaki mevcut Instagram politikaları, 13 yaş altındaki çocukların platforma dahil olmasını zorlaştırıyor. Bu konuda üzerinde durulan bir diğer çözüm ise ebeveyn denetimli bir üyelik getirilmesi. Ancak böyle bir durumda da çocukların sisteme dahil olması denetim nedeniyle pek mümkün görünmüyor.

Instagram tarafından yayınlanan son blog yazısında genç yaştaki kullanıcılar için çalışmalar yapıldığı net olarak duyurulmuştu. Önümüzdeki günlerde detayların netlik kazanması bekleniyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ