Çocuklara özel Instagram benzeri bir sosyal ağ: LEGO Life - Haberler - indir.com

Çocuklara özel Instagram benzeri bir sosyal ağ: LEGO Life

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-02-03 12:55:00
Editör : Hatice Betül Ekici
Kategori : Donanım

Herkesin ilgisini çeken yaratıcı ürünlere imza atan LEGO çocuklara yönelik geliştirdiği sosyal ağı mobil cihazlar için kullanıma sundu. Instagram benzeri yapısıyla dikkat çeken uygulama LEGO Life adını taşıyor.

13 yaşının altındaki çocukları hedefleyen Lego Life, Instagram'a benzer bir yapıda işliyor. Çocuklar uygulama aracılığıyla evde Lego'larıyla oluşturdukları eserlerin fotoğraflarını paylaşabiliyor. Arkadaşları da kişiselleştirilmiş Lego emojileriyle fotoğraflara yorum bırakabiliyor.

Lego, ebeveynlere servisteki içeriklerin güvenli ve gizli biçimde yönetildiği konusunda güvence veriyor. Servisi kullanan çocuklardan kişisel bilgi veya fotoğraf paylaşmaları ya da konumlarını takibe izin vermeleri istenmiyor. Sosyal ağa katılan her kullanıcıdan gelişi güzel isim oluşturucu ile üç kelimelik bir isim oluşturmaları isteniyor. Böylelikle kullanıcı isminin gerçek kimliğiyle bağlantı kurması önlenmiş oluyor. Kullanıcılar kişisel özelliklerini Lego figürlerinden yapılan mini avatarlarında yansıtabiliyor.

Oldukça güvenli bir sosyal ağ olduğu belirtilen LEGO Life'da Star Wars, Batman, Ninjango ve Master Builders gibi özel LEGO serileri de bulunuyor. Örneğin Master Buildings bölümünde çeşitli görevler yer alıyor. Çocukların uygulamayı kullanabilmesi için ailelerinin e-posta adresleriyle uygulamaya giriş yapmaları gerekiyor.

Tabii ki uygulama içerisinde sadece Lego ürünlerinin paylaşılabileceğini belirtelim. Halen Reddit ve Flickr gibi ortamlarda Lego paylaşımları yapılıyor, fakat bu ortamlar çocuklar için her zaman uygun ortamlar değil. Bunu gören Lego, Lego Life uygulamasıyla bu duruma çözüm getiriyor.

Çocukların güvenliğine oldukça önem gösteren Lego, uygulamanın geliştirilme aşamasında UNICEF'le birlikte çalışmış.

iOS ve Android platformlarında ücretsiz olarak indirmeye sunulan uygulamanın henüz Türkiye'deki App Store'da yer almadığını belirtelim. İlk etapta Amerika, Almanya, İngiltere ve Fransa gibi ülkeler için yayınlanan LEGO Life'ın bu yıl ve önümüzdeki yıl diğer ülkeler için de yayınlanması bekleniyor.




İlgili uygulamalar

PAYLAŞ